­ Het springforum - KNHS

Het springforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het springforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Antoinet Garrits. Bekijk de verslagen van het springforum.

Heb jij goede en nieuwe ideeën? Neem dan contact op met het forumlid in jouw regio via forumspringen@knhs.nl om deze kenbaar te maken via onderstaande contactgegevens.

Even voorstellen: de leden van het springforum 

Roy van den Hoogen (voorzitter)

 

Dagelijks geniet ik van onze sport, zowel met de paarden thuis als op het wedstrijdterrein. Dit breng ik graag over binnen onze sport en in het forum. Voor het springforum is het een uitdaging om de sport vanuit de regio's richting de KNHS te vertalen en daarmee de springsport naar een hoger niveau te brengen. Met mijn ervaring in de sport (ruiter, official en organisator) en in mijn werk (marketing en communicatie) kijk ik vanuit verschillende hoeken naar onze mooie sport. Op die manier hoop ik de sport op een positieve manier te vernieuwen, de instroom van paardensporters te verhogen en het welzijn te verbeteren waar het kan.


Willem Schepers
(meer info volgt)


Jan Hoondert

Jan Hoondert

Ik heb een eigen bedrijf in groenvoorziening  inclusief een bloemenwinkel.Ook grondverzet valt hier onder. Ik ben secretaris penningmeester regio Zeeland en tevens springjurylid.Mijn doel is om  mijn bedrijf langzaam over te dragen en om de vrij gekomen tijd aan de paardensporter te besteden. 


Laura van de Graaf

Af vanaf mijn jeugd is paardensport mijn hobby en passie. Ik ben lid van L.R. Dubbeldam e.o. in Dordrecht en en heb als wedstrijdruiter dressuur gereden en gesprongen. In 1998 werd ik jurylid springen en sinds 2008 jureer ik ook Internationaal. Maar ik ben ook nog regelmatig en met veel plezier aktief op basis- en nationaal niveau.

Het lijkt mij heel interessant om binnen het Springforum mee te denken over de springsport in Nederland. Reglementen hebben altijd mijn interesse gehad, en vooral hoe die in de praktijk worden toegepast. De paardensport brengt veel emoties met zich mee, het contact met organisatoren en deelnemers vind ik belangrijk en boeiend. Ik luister graag naar mensen uit het veld, om zo vanuit een breder perspectief een mening over zaken te kunnen vormen. Ik voel me zeer betrokken bij de paardensport! Ik verwacht dat er in het Springforum nieuwe ideeën worden besproken en spelregels worden bepaald, waarbij rekening gehouden zal worden met de belangen van verschillende niveau’s, dus zowel voor basis- als voor topsport. Vanuit mijn ervaring en opgedane kennis hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de springsport.

Angelique Dohms


Al vanaf mijn 6de jaar ben ik groot liefhebber van de paardensport. Doordat mijn ouders een melkveehouderij en later boerderijcamping runden, waren paarden en pony’s onderdeel van onze familie en bijna vanzelfsprekend dat ik ging ponyrijden.

Ondertussen neem ik al 40 jaar bijna wekelijks hobbymatig deel aan springwedstrijden in de regio Limburg. De laatste 10 jaar wordt het zelf rijden van wedstrijden gedeeltelijk overgenomen door de taken als springjurylid en/of omroeper. Daarnaast ben ik actief in het verenigingsleven en heb al verschillende bestuursfuncties bekleed in verenigingen en kringbestuur. Sinds 2 jaar vervul ik de rol als voorzitter van de plaatselijke rijvereniging HSV De Paardenvriend Reuver.

In deze tijden is het een uitdaging om de betrokkenheid van leden te behouden bij de plaatselijke vereniging en daarmee mogelijk te maken, dat deze verenigingen wedstrijden kunnen blijven organiseren welke voor hen (financieel) haalbaar zijn.

Vanuit de Regio Limburg wil ik mijn bijdrage leveren in het springforum zodat de wedstrijdsport niet alleen aantrekkelijk en toegankelijk is voor elke paardenliefhebber, maar zeker ook voor de landelijke verenigingen.

 


Janneke Petrie (meer info volgt)

Arnold Boerenkamps (meer info volgt)


Timmo de Vries

Mijn naam is Timmo de Vries,  wonende in Den Horn, vlak onder Groningen. Naast actief springruiter ben ik, na het behalen van het instructie diploma, mij gaan verdiepen in de wereld van het parcoursbouwen. Hiermee ben ik nu al 20 jaar in het noorden actief, en heb daarin vele ruiters zien ontwikkelen en doorstoten naar de top.

Naast het zelf rijden van concoursen vind ik het opleiden van jonge paarden en ruiters de meest leuke aspecten van de ruitersport. Natuurlijk zijn de topwedstrijden heel leuk om mee te maken, maar in het noorden van het land krijgen zowel ruiters als officials niet helemaal de kans om zich op dezelfde wijze te kunnen ontwikkelen als in andere delen van het land. 

Dit, en het idee om mee te kunnen denken in nieuwe ontwikkelingen en een hulp te kunnen bieden hieraan in de sport, hebben mij doen besluiten om in het springforum voor de regio Groningen te gaan zitten. Ik hoop, dat ik bij de collega's en ruiters mag aankloppen voor vragen en ga ervan uit dat ze mij weten te vinden voor ondersteuning mijnerzijds.


Merel van Kooten

 

Merel vertegenwoordigt de FNRS-ruitersportcentra Fanatisme voor de paardensport is mijn drijfveer om deel te nemen aan het KNHS springforum. Ik zet mijzelf inmiddels al enkele jaren, binnen de FNRS, KNHS, Ruitersportcentrum Manege Meulendijks en diverse concours organisaties, met hart en ziel in om de paardensport toegankelijk te maken én behouden voor elke ruiter. Ook geef ik paardrijlessen, ben jurylid en heb gewerkt als groom in de (internationale) springsport. Naast het fanatisme en de groepsbinding, is er zeker talent te vinden binnen onze maneges en verenigingen. Ook bij ruiters zonder eigen paard of met paarden waarvoor het B te hoog gegrepen is. Deze grote groep ruiters biedt veel potentieel voor de toekomst van onze sport. Dit betekent dat wij hen kansen moeten bieden zichzelf te ontwikkelen en uit te komen op wedstrijden. Elke ruiter -met of zonder eigen paard-, een doorlopende springopleiding en wedstrijdstructuur bieden van het begin tot aan de top, daar ga ik voor!


Tony Zwienenberg

 

Opgegroeid op een boerderij in Markelo, waar al ik al vroeg leerde omgaan met dieren is mijn passie ontstaan voor de paardensport. Als kind genoot ik van de buitenritten, de lessen bij de ponyclub en de landelijke concoursen waaraan ik tot mijn 25e deelnam, voor zowel springen als de dressuur.

Samen met mijn vriendin en dochter ben ik nog steeds woonachtig in Markelo op een boerderij en staat de paardensport bij ons op nummer één. Inmiddels geef ik al jaren les in de springsport en coach ik mijn dochter op landelijke en internationale wedstrijden. Daarnaast hebben wij een dealerbedrijf voor paardenvoer met het werkgebeid in Oost-Nederland.

Ik wil graag een positieve bijdrage leveren in het springforum van de paardensport in Nederland, voor zowel ruiter als paard en hierbij is de mening van mensen uit de regio zeer belangrijk.


Gerrit klokman

Ik kom uit Ruurlo (59 jr.) en heb een agrarische achtergrond. Getrouwd en 2 kinderen waarvan de jongste paardrijd en ik daardoor nog steeds op de wedstrijden meeloop.

Vanaf mijn 12e actief op een paard en aan bijna alle disciplines meegedaan maar met de nadruk op het springen. Talloze paarden opgeleid en naar het Z-springen gebracht. Op mijn 20e in het Bestuur van een Rijvereniging gekomen en daarna 20 jaar secretaris geweest.

Van mijn 40e tot 50 jr. in het Kringbestuur (Vz) en Regiobestuur en Vz van de ponyclub. Sinds 1990 ben ik ook spring-jury en kom ik op veel wedstrijden in onze regio.

Ik hoop dat mijn deelname aan het springforum zal bijdragen aan een harmonieuzer sportgebeuren waarbij iedereen zich thuis voelt en met zo weinig mogelijk drempels en aandacht voor het welzijn van het paard.


Jan Arend Bouwhuizen (meer info volgt)


Ellen van de Beek

 

Op mijn 6e ben ik begonnen met ponyrijden en al snel bleek dat de springsport mijn ding zou gaan worden. Toen ben ik ook begonnen met de wedstrijden. Na de pony’s ben ik overgestapt op de paarden. Na veel jaren verschillende paarden opgeleid te hebben, kwam 9 jaar geleden het paard Constance op mijn pad die ik heb kunnen rijden tot het Z springen. Naast Constance staat nu ook de merrie Mure du Fraigneau bij ons thuis. Van beide merries hebben we inmiddels leuke veulens en jonge paarden waar we goede hoop op hebben om mooie sportpaarden te worden en weer vaak op wedstrijd uit te kunnen brengen de komende jaren. 

In de rol als lid van het springforum wil ik graag mijn ervaringen van de afgelopen 30 jaar delen en zien waar we de sport op alle vlakken verder kunnen ontwikkelen. Op zakelijk gebied ben ik niet werkzaam in de paardensport, wat mogelijk ook kan helpen om een onafhankelijke blik te werpen op sommige vraagstukken die langskomen.

Categorie: Springforum, disciplineforum

Ander Nieuws

  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 3, dag 3