Hunter-Jumper Equitation

Hunter-Jumper Equitation rubrieken zijn in Amerika bijzonder populaire en worden nu ook in Nederland georganiseerd. Bij Hunter rubrieken wordt het paard beoordeeld en bij Equitation rubrieken wordt de ruiter beoordeeld.

Hunter rubrieken
Bij Hunter rubrieken wordt het paard beoordeeld. Het hunter parcours bestaat uit slechts acht hindernissen, gebaseerd op natuurlijke obstakels, waarbij het paard van start tot finish vloeiend en in een gelijkmatig tempo dient te springen.

Juryleden zoeken een aantrekkelijk atletische springpaard welke ontspannen, met lange passen beweegt en zonder veel contact of invloed van de rijder in een constant ritme het parcours foutloos volbrengt.

Equitation rubrieken 
De focus bij Equitation rubrieken ligt op een goede houding en zit van de ruiter (forward seat) met een zachte hand, een goede balans en een goed ritme in het parcours. Deze springproeven worden beoordeeld door hiervoor speciaal opgeleide juryleden. De snelheid speelt geen rol.

Meer informatie vind je op de website van de Hunter Jumper Equitation

Deelnemers aan rubrieken Hunter Jumper Equitation moeten lid zijn van de KNHS. Wil je meedoen en ben je nog geen lid dan kun je hier lid worden van de KNHS

 

Foto's: Springsport Hunter-Jumper Equitation

Ander Nieuws

  • EK-debutante Fleur Holleman tiende op EK Springen Pony’s
    EK-debutante Fleur Holleman tiende op EK Springen Pony’s
  • Ponyruiters springen naar vijfde plaats op EK
    Ponyruiters springen naar vijfde plaats op EK
  • Moeder en dochter samen naar de Hippiade 2019 "Het wordt heel gezellig!"
    Moeder en dochter samen naar de Hippiade 2019 "Het wordt heel gezellig!"