Disciplinereglement voltige

Het disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement en het Handboek Voltige.

 1. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor.
 2. Wanneer de bepalingen in het disciplinereglement afwijken van bepalingen in het Handboek Voltige, gaan de bepalingen in het disciplinereglement voor.
 3. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

Per 16 januari 2019 heeft de FEI een aantal wijzigingen doorgevoerd in de discipline voltige. De KNHS volgt voor een aantal wijzigingen van de FEI op, dit wil zeggen dat deze wijzigingen ook gelden voor nationale KNHS voltigewedstrijden.

Het betreft twee nieuwe oefeningen in de Technische Test voor de klasse ZZ Solo, namelijk nieuwe oefeningen voor de onderdelen “Kracht” en “Sprongkracht”. Er is een kleine wijziging in de oefening ‘voorwaarts knielen naar achterwaarts’ staan en daarnaast is er een wijziging in de flank van de klasse junioren. Hieronder vind je de wijzigingen.

Categorie: voltigereglement, Handboek Voltige

Downloads:

Ander Nieuws

 • Verslag voltigeforum 27 november
  Verslag voltigeforum 27 november
 • De Wittegheit 1 wint KNHS-Voltige Cup
  De Wittegheit 1 wint KNHS-Voltige Cup
 • Overzicht hippische kaders per 1 januari 2019
  Overzicht hippische kaders per 1 januari 2019