­ Disciplinereglement voltige - KNHS

Disciplinereglement voltige

Onderaan deze pagina staat het reglement voor de discipline voltige als PDF-bestand. Daarin staan alle regels voor het meedoen aan KNHS-voltigewedstrijden. Dit wedstrijdreglement en het handboek moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het wedstrijdreglement voltige afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het wedstrijdreglement voltige voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

Het handboek voltige geeft de richtlijnen voor de beoordeling van de oefeningen weer en is een aanvulling op het Wedstrijdreglement voltige. Er wordt nader ingegaan op de aspecten waarop paard en voltigeur beoordeeld worden tijdens een wedstrijd. Het moet gelezen worden in lijn met het wedstrijdreglement voltige.

 

WIJZIGINGEN PER 1 MAART 2023

Er worden per 1 maart 2023 een aantal reglementswijzigingen doorgevoerd, hieronder worden de belangrijkste wijzigingen kort toegelicht.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • De klasse BB is gelijkgetrokken aan de klasse B. Het is nu ook in de klasse BB mogelijk om Solo, Pas de Deux of met een Team te starten. De beoordeling is ook gelijkgetrokken.
 • De jeugdklasse Young Vaulters is toegevoegd (gelijk met FEI)

De wijzigingen worden tevens doorgevoerd op de beoordelingsprotocollen. Klik hier om naar de beoordelingsprotocollen te gaan.

Voor alle wijzigingen zie het wijzigingen document bij de downloads onderaan deze pagina.

HANDBOEK VOLTIGE PER 1 MAART 2023

Het Handboek voltige zijn enkele wijzigingen aangebracht.
Voor alle wijzigingen zie het aangepaste handboek in de downloads hieronder.

De wijzigingen worden tevens doorgevoerd op de beoordelingsprotocollen. Klik hier om naar de beoordelingsprotocollen te gaan

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met de KNHS.

 

Categorie: voltigereglement, Handboek Voltige

Downloads:

Ander Nieuws

 • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
 • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
 • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
  Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023