­ Voltigeforum - KNHS

Voltigeforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in jouw regio. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en abonneer je op de nieuwsbrief voltige!

Lees de verslagen van het voltigeforum 

Even voorstellen: de leden van het voltigeforum

Nienke de Wolff 
Voorzitter Voltigeforum
forumvoltige@knhs.nl

Jarenlang heb ik zelf gevoltigeerd, nu sta ik aan de andere kant van de lijn als longeur/trainer. Zelf ben ik ook actief binnen meerdere disciplines van de paardensport, namelijk dressuur en springen. Ik vind het belangrijk dat er een goede harmonie is binnen de voltigesport, een goede samenwerking en vanuit daar alle kennis en kunde te bundelen om zo de voltigesport in Nederland te laten groeien. Om dit te kunnen bereiken, hebben we een goede samenwerking nodig: zowel onderling als met de KNHS Voltigevereniging, met de werkorganisatie, alle andere disciplines en alle andere betrokken partijen. Een belangrijk speerpunt is dat er voldoende goed opgeleide trainers en juryleden zijn en er meer locaties komen waar voltige aangeboden wordt. Uiteraard is het ook mijn taak als voorzitter om de geluiden vanuit het veld op te pikken en om te zetten in zichtbare resultaten. Naast voorzitter van het voltigeforum ben ik ook voorzitter van de KNHS Voltigevereniging. Met deze mooie functies hoop ik onze gestelde doelen (te vinden in ons beleidsplan) te kunnen realiseren.


 Heleen van Wingerden
Afvaardiging bestuur KNHS Voltigevereniging
forumvoltige@knhs.nl

 

Jullie kennen mij als trainster van teams en solisten van voltige vereniging Hornedamme en misschien van achter de jurytafel tijdens voltigewedstrijden. Dagelijks ben ik bezig met de verzorging van onze paarden die allemaal voor de voltigesport worden gebruikt en daarnaast door een aantal vaste amazones dressuurmatig worden bij gereden. Daarnaast geef ik op drie dagen training aan diverse teams en solisten en in de vrije weekenden geven we regelmatig een voltige clinic op manegebedrijven die daar behoefte aan hebben. Ik ben bestuurslid van de KNHS Voltigevereniging en hou mij vanuit die hoedanigheid bezig met de organisatie van trainingsdagen en het Nationale voltigeweekend in Ermelo. Ik hoop met mijn ervaring in de voltigesport binnen het voltigeforum een goede bijdrage te kunnen leveren.  

 

Anita de Keijzer 
Vertegenwoordiger FNRS 
forumvoltige@knhs.nl

Voor velen van jullie zal ik een bekend gezicht zijn aan de jurytafel bij voltigewedstrijden. Daarnaast ben ik ook nog trainster bij O.B.K. Sprong Vooruit, dus je kunt mee ook aan de longe tegenkomen op wedstrijden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als instructrice op een manege en daarnaast werk ik als sportmasseur voor paarden. In mijn vrije tijd rijd ik recreatief met mijn twee eigen paarden en vind ik het ook erg leuk om te mennen.

Mijn motivatie om plaats te nemen in het voltigeforum is het promoten van de voltigesport binnen de FNRS-manegebedrijven en  om eventuele drempels weg te nemen die het opstarten nu nog in de weg staan. Zo hoop ik een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de groei van onze prachtige sport.

 

Dustin Wildschut
Vertegenwoordiger longeurs/paardenwelzijn
forumvoltige@knhs.nl

Dustin Wildschut

Ik ben actief binnen de voltigesport op internationaal niveau en heb eerder deelgenomen aan het Europees kampioenschap en de World Cup wedstrijden. Hiernaast geef ik trainingen en clinics in binnen- en buitenland. Mijn motivatie om lid te worden van het voltigeforum is dat ik graag als aanspreekpunt wil functioneren voor de actieve sporters. Hun vragen en actuele kwesties gezien vanuit het sporters perspectief kunnen we dan direct meenemen binnen het forum.  Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan het promoten en verder ontwikkelen van de voltigesport in Nederland.

 

Heddy Boelsma
Vertegenwoordiger juryleden
forumvoltige@knhs.nl

Heddy Boelsma

Voltigeren is super leuk als teamsport, maar ook solo en zou veel meer beoefend moeten worden omdat het zeker voor jongere kinderen een hele leuke manier is om met elkaar aan de ontwikkeling van je lichaam te werken. Ik ben van jongsaf aan in de sport betrokken en heb meerdere takken van de paardensport actief beoefend. Als allround instructeur, manege eigenaar en docent paardenhouderij wil ik er alles aan doen om mensen te leren eerlijk en respectvol met een paard om te gaan, waarbij het welzijn van het paard hoog in het vaandel staat. 

Momenteel ben ik internationaal jurylid voor zowel dressuur als voltige. In het forum kunnen we de internationale ontwikkelingen snel doorvoeren binnen onze discipline, op nationaal niveau het internationale volgen en zo de sport laten groeien. Daarnaast willen we internationale aansluiting niet missen.  

 

Ronald Loffeld
Vertegenwoordiger van de voltigeurs
forumvoltige@knhs.nl 

Ik ben vanaf de jaren 80 al bij de voltige betrokken.  Tot 1991 als voltigeurs, vanaf mijn 16e als trainer en vanaf 1995 als jury. Verder heb ik veel gereden in zowel dressuur, springen als eventing.  Ik zie mijzelf vooral als paardenman waarbij het welzijn van het paard voor mij altijd voorop staat. Mijn motivatie komt voort uit mijn bevlogenheid om de sport te verbeteren.  Ik spreek veel met voltigeurs en trainers in het veld. Ik vertaal de zaken die ik daar hoor in hoe we de sport juist voor deze mensen in kunnen richten.  Dus niet denken vanuit de bond maar vanuit het veld onze reglementen bepalen.  Hiervoor heb ik zo veel ideeën en voorstellen verzameld dat ik het tijd vind om hier iets mee te doen. Ik hoop op een mooie tijd met mijn collega's om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te kunnen.

 

Meta Jans
Opleiding/Scholing
forumvoltige@knhs.nl

 Meta Jans

Ik ben met voltige begonnen toen ik 6 jaar was bij Les Capriole in Uden. Daar heb ik een aantal jaren met plezier gevoltigeerd. Ongeveer toen ik een jaar of 16 was ben ik begonnen met longeren en training geven van voltige. Naast dat ik de opleiding voor voltigeleider heb gevolgd ben ik ook instructeur allround. Ik heb op Z-niveau gesprongen, Z-dressuur en afdelingsdressuur gereden. Ik ben hoofdtrainer en longeur bij voltigeverening De Wittegheit. Ik train voltigeurs en paarden paarden op verschillende niveau's, van beginnend tot internationaal. Ik heb als longeur gestaan op de wereldruiterspelen in Caen, het EK in Aken (2015) en ga zo maar door. Ik hoop door mijn enthousiasme, kennis en door deelname aan het forum, de voltige sport te kunnen promoten en naar een hoger level te kunnen brengen.

 

Jantiene Verwaijen
Vertegenwoordiger van de trainers

undefined

Ik ben gek op paarden en alle aspecten waar het paard in voorkomt. Samenwerken met je paard om zo je favoriete sport te bedrijven vind ik enorm boeiend. Op jonge leeftijd ben ik zelf begonnen met ponyrijden en ondertussen beoefenen mijn eigen kinderen de paardensport, rijdend en voltigerend. Ervaringen doorgeven en kinderen enthousiasmeren om samen het beste uit jezelf en het paard te halen, dat is de uitdaging!

Voltige verdient het om te groeien, het is een laagdrempelige paardensport waar nog zoveel ‘eer’ te behalen is. Jonge mensen laten kennismaken met paardensport: daarvoor is voltige een geweldige sport. Voltigesport promoten bij verenigingen waar al wel andere paardensporttakken voldoende beoefend worden. Aandacht leggen bij beginnende voltigeurs om een goede basis te leggen voor een sterk voltigerend Nederland!


 

Categorie: voltigeforum, disciplineforum

Ander Nieuws

  • Actueel overzicht hippische kaders februari 2020
    Actueel overzicht hippische kaders februari 2020
  • Actueel overzicht hippische kaders – 1 januari 2020
    Actueel overzicht hippische kaders – 1 januari 2020
  • Belangrijke paardensportevenementen in 2020
    Belangrijke paardensportevenementen in 2020