­ Voltigeforum - KNHS

Voltigeforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in jouw regio. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en abonneer je op de nieuwsbrief voltige!

Lees de verslagen van het voltigeforum 

Even voorstellen: de leden van het voltigeforum

Nienke de Wolff 
Voorzitter Voltigeforum
forumvoltige@knhs.nl

Jarenlang heb ik zelf gevoltigeerd, nu sta ik aan de andere kant van de lijn als longeur/trainer. Zelf ben ik ook actief binnen meerdere disciplines van de paardensport, namelijk dressuur en springen. Ik vind het belangrijk dat er een goede harmonie is binnen de voltigesport, een goede samenwerking en vanuit daar alle kennis en kunde te bundelen om zo de voltigesport in Nederland te laten groeien. Om dit te kunnen bereiken, hebben we een goede samenwerking nodig: zowel onderling als met de KNHS Voltigevereniging, met de werkorganisatie, alle andere disciplines en alle andere betrokken partijen. Een belangrijk speerpunt is dat er voldoende goed opgeleide trainers en juryleden zijn en er meer locaties komen waar voltige aangeboden wordt. Uiteraard is het ook mijn taak als voorzitter om de geluiden vanuit het veld op te pikken en om te zetten in zichtbare resultaten. Naast voorzitter van het voltigeforum ben ik ook voorzitter van de KNHS Voltigevereniging. Met deze mooie functies hoop ik onze gestelde doelen (te vinden in ons beleidsplan) te kunnen realiseren.


Heleen van Wingerden
Afvaardiging bestuur KNHS Voltigevereniging
forumvoltige@knhs.nl

 

Jullie kennen mij als trainster van teams en solisten van voltige vereniging Hornedamme en misschien van achter de jurytafel tijdens voltigewedstrijden. Dagelijks ben ik bezig met de verzorging van onze paarden die allemaal voor de voltigesport worden gebruikt en daarnaast door een aantal vaste amazones dressuurmatig worden bij gereden. Daarnaast geef ik op drie dagen training aan diverse teams en solisten en in de vrije weekenden geven we regelmatig een voltige clinic op manegebedrijven die daar behoefte aan hebben. Ik ben bestuurslid van de KNHS Voltigevereniging en hou mij vanuit die hoedanigheid bezig met de organisatie van trainingsdagen en het Nationale voltigeweekend in Ermelo. Ik hoop met mijn ervaring in de voltigesport binnen het voltigeforum een goede bijdrage te kunnen leveren.  

 

Anita de Keijzer 
Vertegenwoordiger FNRS 
forumvoltige@knhs.nl

Voor velen van jullie zal ik een bekend gezicht zijn aan de jurytafel bij voltigewedstrijden. Daarnaast ben ik ook nog trainster bij O.B.K. Sprong Vooruit, dus je kunt mee ook aan de longe tegenkomen op wedstrijden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als instructrice op een manege en daarnaast werk ik als sportmasseur voor paarden. In mijn vrije tijd rijd ik recreatief met mijn twee eigen paarden en vind ik het ook erg leuk om te mennen.

Mijn motivatie om plaats te nemen in het voltigeforum is het promoten van de voltigesport binnen de FNRS-manegebedrijven en  om eventuele drempels weg te nemen die het opstarten nu nog in de weg staan. Zo hoop ik een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de groei van onze prachtige sport.

  

 

Rob de Bruin
Opleiding/Scholing
forumvoltige@knhs.nl

 

Jantiene Verwaijen
Vertegenwoordiger van de trainers

undefined

Ik ben gek op paarden en alle aspecten waar het paard in voorkomt. Samenwerken met je paard om zo je favoriete sport te bedrijven vind ik enorm boeiend. Op jonge leeftijd ben ik zelf begonnen met ponyrijden en ondertussen beoefenen mijn eigen kinderen de paardensport, rijdend en voltigerend. Ervaringen doorgeven en kinderen enthousiasmeren om samen het beste uit jezelf en het paard te halen, dat is de uitdaging!

Voltige verdient het om te groeien, het is een laagdrempelige paardensport waar nog zoveel ‘eer’ te behalen is. Jonge mensen laten kennismaken met paardensport: daarvoor is voltige een geweldige sport. Voltigesport promoten bij verenigingen waar al wel andere paardensporttakken voldoende beoefend worden. Aandacht leggen bij beginnende voltigeurs om een goede basis te leggen voor een sterk voltigerend Nederland!


 Cynthia Danvers

 

Ik ben Cynthia Danvers, moeder van Chelsea, die al vanaf baby meeging naar alle wedstrijden van ons team Roy Rogers. Ik heb een manegebedrijf met 57 paarden waarvan 15 voor de voltigesport waar ik zeer actief in ben. Verder jureer ik de dressuur en ben ik 3* internationaal jurylid en geef ik veel training aan voltigeurs in het buitenland. Ook heb ik voor meerdere topvoltigeurs het juiste paard gevonden, en heb ik met Lambert Leclezio en mijn paard CSI een bronzen medaille gewonnen op het EK junioren als longeur. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en netwerk in de voltige mijn steentje kan bijdragen aan het voltigeforum.

 

Sandra Jansen
Ik ben Sandra Jansen en sinds kort lid van het voltigeforum. Bijna mijn hele leven ben ik al met paarden bezig. Ik begon met rijden toen ik elf jaar was, een jaar later ging ik ook voltigeren. Dit allemaal op de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Ik heb gevoltigeerd tot ongeveer mijn 20ste, op de Nieuwe Heuvel en in een samengesteld NPC team, toen onder leiding van Cynthia Danvers. Rond mijn 16de ben ik ook al gaan lesgeven. Vanaf mijn 18de heb ik de lessen helemaal overgenomen. Mijn instructeursdiploma heb ik nog bij de NPC gehaald. Mijn eigen team heeft als juniorenteam twee keer deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen, in 2008 en 2010. In 2008 en 2009 mocht ook een junior solist deelnemen aan het EK voltige. In 2009  behaalde ze een finaleplaats.

Verder heb ik het juniorenteam onder mijn hoede gehad in 2016. In 2015 was mijn paard Sepp, reservepaard van het nationale juniorenteam. Met Sepp heb ik ook in de dressuur Z1 gestart. Hierna werd Guinness aangeschaft, door de KNHS, die bij mij op stal kwam. Deze heb ik twee jaar getraind, zowel onder het zadel als aan de longe/met voltige. Hierna heeft kaderlid Annebeth Kubbe deze gekocht.

Ondertussen werk ik nog steeds fulltime op de Nieuwe Heuvel, hier geef ik al 16 jaar les in de manege en regel al het reilen en zeilen op de manege. Ook ben ik voltigejury, de laatste paar jaar iets minder actief omdat ik veel voltigeurs heb getraind.

Begin dit jaar ben ik begonnen met de trainingen te geven van de 1ste fase voor het junioren talentenplan, samen met Manon. Eind dit jaar komt hier ook de 2de fase bij.

Namens de voltigevereniging de Nieuwe Heuvel organiseer ik jaarlijks en volgend jaar zelfs twee keer onze nationale voltigewedstrijd.

Sinds afgelopen wedstrijd heb ik een oefenrubriek voor nieuwe of jonge voltigepaarden uitgeschreven. Dit is heel goed bevallen, het geeft onervaren paarden de rust en ruimte om te wennen aan de drukte van een voltigewedstrijd. In deze rubriek mag je muziek gebruiken, maar dat hoeft niet. De voltigeur of longeur kan zelf bepalen wat er wordt gedaan in de ring. Alleen het paard krijgt een beoordeling en de longeur eventueel tips voor het longeren.

Mede hierom vind ik het leuk om aan het voltigeforum deel te nemen. Door mijn ervaring in de paardensport wil ik graag eraan bijdragen de sport leuk te houden voor de voltigeurs en de prettig voor de paarden.

 

 

Joyce Roemaat

Ik ben Joyce Roemaat en zit nu 22 jaar in de voltige sport. Sinds 2004 ben ik trainster van Voltige Vereniging Lichtenvoorde. Daarnaast ben ik moeder van 2 kinderen, werkzaam in het voortgezet onderwijs, en wij hebben een melkveehouderij aan huis. Ook hebben wij 8 paarden aan huis, waar wij trainen met de voltige, en waar ik paardrijlessen geef.   

Onze vereniging bestaat uit 4 teams en een aantal solisten. Al flink wat jaren gaan wij met veel plezier langs zoveel mogelijk wedstrijden en andere activiteiten. Ook hebben wij al meerdere keren succesvol mogen deelnemen aan de Hippiade.   

Ook ben ik actief in de dressuur met mijn eigen rijpaard. Op dit moment zijn we ons aan het klaarmaken om te gaan starten in de Z1.   

Deze afwisseling vind ik super leuk in de paardensport. Het is heel erg mooi om deze sport van verschillende kanten te mogen bekijken en ervaren. Zelf denk ik dat er meer te behalen valt op het gebied van samenwerken/integreren van de verschillende takken van de paardensport.  Ik kijk er naar uit om wat terug te doen voor de voltige sport, en mee te denken vanuit mijn ervaringen.  

 

 

Categorie: voltigeforum, disciplineforum

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
  • Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023
    Kalenders voltige, endurance, eventing en samengesteld mennen 2023