­ Bixie Boekje - KNHS

Bixie Boekje

In het Bixie boekje staat alles over het meedoen aan en organiseren van Bixie Rubrieken (rijden en mennen), inclusief de dressuurproefjes en parcourstekeningen. Het boekje kun je bestellen via de KNHS-webshop.

Wijzigingen op eerdere druk Bixie boekje
Op 1 augustus 2010 is een nieuwe druk uitgebracht. In deze nieuwe druk is een aantal wijzigingen ten opzichte van het oude Bixie boekje opgenomen. Onderaan deze pagina kun je de wijzigingen van 2009 en 2010 downloaden, samen met een reglementswijziging per juni 2014.

Deelnemen in de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar
Vanaf 1 juli 2018 mogen kinderen vanaf de dag waarop ze 4 jaar oud worden meedoen aan Bixiewedstrijden. Dit is nog niet in het Bixie-boekje opgenomen.
Het is erg belangrijk dat deelname op een veilige en verantwoorde wijze gebeurt. Voor deelname in de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar aan Bixierubrieken gelden daarom de volgende spelregels;

 • Door kinderen onder de 6 jaar kan alléén deelgenomen worden aan de Bixie begeleidingsproef, de AA-dressuur en het AA-springen en aan de spelletjes. Hierbij is het niet toegestaan dat het kind zelfstandig rijdt. Deelnemers onder de 6 jaar moeten begeleid worden door een begeleider van 18 jaar of ouder waarbij het verplicht is dat de pony is aangelijnd zowel tijdens de proefjes als tijdens het losrijden.

 • Inschrijven en deelnemen aan Bixie rubrieken is alléén mogelijk met een Bixie start/stempelkaart

 

Categorie: Bixie boekje

Download wijzigingen en aanvullingen:

Ander Nieuws

 • Eerste nieuwe KNHS-leden gestart met het Bixie&Friends Ruiterpakket
  Eerste nieuwe KNHS-leden gestart met het Bixie&Friends Ruiterpakket
 • KNHS tijdens Horse Event
  KNHS tijdens Horse Event
 • Voltige is gaaf!
  Voltige is gaaf!