Bixiedag: 2 mei 2018

Ieder jaar is er een superleuke Bixiedag op het KNHS-centrum in Ermelo. In 2018 is de Bixiedag op 2 mei.

De Bixiedag is voor iedereen van 6 tot en met 13 jaar (menners vanaf 7 jaar) die lid is van de KNHS en niet hoger dan L-niveau rijdt. Als je mee wilt doen aan de Bixie Rubrieken heb je een Bixie startkaart nodig, deze startkaart is gratis. Ook kinderen zonder eigen pony zijn van harte welkom. Ieder jaar zijn er namelijk leuke activiteiten zoals de voltigeles en paardentaarten maken. Wil je niets missen en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Bixiedag? Hou het Facebook-event in de gaten

Startlijsten en Inschrijven

De startlijsten kun je vinden op het www.inschrijfsysteem.nl. Wil je graag nog aan een onderdeel meedoen, maar was dit al vol bij inschrijven? Er zijn nog wat plekjes vrij gekomen op de startlijst. Wil je daar starten, neem dan contact met ons op via het e-mailadres eventmanegement@knhs.nl. Je kunt ook altijd op het secretariaat nog even vragen of er nog plekken vrij zijn gekomen. Per rubriek mag er door een deelnemer maximaal één maal ingeschreven worden. Een pony mag aan maximaal vier rubrieken deelnemen, de ponyversierwedstrijd en de voltige (= op een ervaren voltigepaard) worden hier niet meegerekend.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen inschrijving. Let er bij het inschrijven voor verschillende rubrieken op dat er voldoende tijdsbestek tussen de verschillende starttijden is. Inschrijven is alleen mogelijk met je KNHS-relatienummer, houd deze dus bij de hand.

Ook als je wilt deelnemen aan de dressuur-, spring-, cross-, voltige-, of menlessen en de ponyversierwedstrijd gaat de inschrijving via www.inschrijfsysteem.nl. De proefjes en de lessen rijd je met je eigen pony, houd er rekening mee dat ze je pony alvast hebt losgereden voor de les of proef. Alleen voor de voltigeles heb je geen eigen pony nodig.

Er wordt geen klassement opgemaakt tijdens de Bixiedag. Plezier staat deze dag voorop!

Aanmelden bij het secretariaat

Je wordt minimaal een uur voor aanvang van je eerste onderdeel verwacht op het secretariaat. Het terrein aan De Beek 125 in Ermelo is toegankelijk vanaf 7.00 uur. Het secretariaat bevindt zich ter hoogte van de hoofdpiste op het buitenterrein in een secretariaatswagen van Koopmans.  

Achteraf krijg je een factuur toegestuurd voor het startgeld, je hoeft op de dag zelf dus niet te betalen. Meld je wel even aan bij het secretariaat zodat we weten dat je er bent en je kunt gelijk je Bixie goodiebag ophalen. Het is mogelijk om je tijdens de Bixiedag nog in te schrijven voor rubrieken als er uitvallers zijn en je nog niet hebt ingeschreven voor het maximum van vier rubrieken met je pony.

Ponyversierwedstrijd

Er is aan het einde van het ochtendprogramma en aan het einde van het middagprogramma een versierwedstrijd waar je leuke prijzen kunt winnen! De versierwedstrijd is van 13.00 tot 13.15 uur  en om van 17.30 tot 17.45 uur. Je kunt hieraan alleen deelnemen als je je hiervoor opgegeven hebt. Je moet hiervoor wel je eigen toiletteerspullen en versierselen meebrengen. Zorg dat je minimaal 5 minuten voor aanvang klaar staat bij de ring.

Let bij het uitkiezen van de versierspullen wel goed op de veiligheid. Zorg er voor dat je alles goed vastmaakt, zodat je pony niet schrikt van loszittende onderdelen. Het gebruik van verf of glitters op de vacht, manen of staart van de pony is niet toegestaan. De versierwedstrijd vindt plaats in de ring bij het strodorp op het buitenterrein. Ga je bij de versierwedstrijd op je pony zitten dan moet je natuurlijk wel je cap op en moet je pony een zadel en hoofdstel dragen.

Leuke activiteiten

Dit jaar hebben we van 13.00 tot 13.15 uur een Meet & Greet met kinderboekenschrijfster Evelien van Dort in het kinderdorp. Daarnaast is er een gezellig strodorp met verschillende stands, een stokpaardjesparcours, schminken en een springkussen. Hier kun je ook een paardentaart maken. Neem zelf een bakblik mee, wij zorgen voor de ingrediënten.

Programma

Je kunt tijdens de Bixiedag meedoen aan vier verschillende rubrieken. Er zijn dressuur-, spring-, cross-, voltige-, of menlessen. Nieuw dit jaar is de westernles en Working Equitaton. Ook nieuw dit jaar is het Rosline Bixie spel waar je met je pony aan mee kunt doen. Verder zijn er zoals vanouds wedstrijden springen en dressuur waar je aan mee kunt doen. Ook is er weer obstakeltraining en kun je de conditie van je pony testen tijdens de Endurance conditietraining. De stokpaardjes en de ponyversierwedstrijd zijn dit jaar natuurlijk ook weer onderdeel van het programma. Klik hier voor het volledige programma.*

* onder voorbehoud van wijzigingen

Kleding

Als deelnemer moet je een correct trainingstenue dragen bestaande uit in ieder geval rijlaarzen of chaps en een veiligheidshelm. De veiligheidshelm moet ook gedragen worden door de menners en de begeleiders van de menners. Als je meedoet aan de crosslessen ben je verplicht een bodyprotector te dragen, ook voor de marathonles wordt het dragen van een bodyprotector aangeraden. Bijna alle rubrieken vinden buiten plaats, dus houd hier met je kleding rekening mee. Vergeet je zonnebrand niet bij zonnig weer!

Voor de voltige les raden we aan om flexibele schoenen of sokken te dragen in plaats van rijlaarzen. Bij deelname aan de Bixie rubrieken dressuur en springen gelden de regels uit het Bixieboekje. Het dragen van sporen is niet toegestaan.

Overig

Wanneer je op het KNHS-terrein op je pony zit is een zadel, hoofdstel en een cap verplicht. Omdat er veel pony’s deelnemen tijdens de Bixiedag willen we je vragen je pony niet mee te nemen naar andere plekken dan de rubrieken of lessen waaraan je deelneemt.

 Heb je nog vragen? Neem dan contact op via eventmanagement@knhs.nl of tel.nr: 0577-408390.

Impressie van de Bixiedag in 2017

Ken je de Bixiedag nog niet? Zo leuk was het in 2017 (foto's door digishots.nl):

 

Bezoek van de bereden politie

Mennen tijdens de Bixiedag

Test de conditie van je pony tijdens de endurance conditietest

Speel eens een potje voetbal met je pony


Wie wilde er eigenlijk niet op de foto met Jesse Drent en Macho?

Plezier voor mens en dier

Uiteraard werd er ook weer volop gecrosst dit jaar


Ponyversierwedstrijd

Veel publiek, ben je niet geweest? Dan heb je echt iets gemist.

Wat weegt je pony eigenlijk? Pony wegen bij de Pavo stand.

Foto's: digishots.nl

Categorie: Bixie, Bixiedag, Bixiedag 2018

Downloads

Ander nieuws

  • Maak kennis met: Skylar Bos
    Maak kennis met: Skylar Bos
  • #WoensdagWelzijnsWeetje Weidegang in het voorjaar
    #WoensdagWelzijnsWeetje Weidegang in het voorjaar
  • Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2017
    Voormalig winnaars NK Springen 1937 - 2017
Wij maken gebruik van cookies Ok