KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony's

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd, in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Wie kan meedoen?
Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2014), vijfjarige (geboren in 2013) en zesjarige (geboren in 2012) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony's die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Selectieprocedure
Vanaf 30 juni worden in het hele land selectiewedstrijden gehouden. Tijdens deze selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap. Deze finale is op 18 augustus 2018.

Finale Putten 18 augustus
Op zaterdag 18 augustus vindt de finale van het KNHS-Divoza Kampioenschap voor Jonge dressuurpony's plaats in Putten, bij Manege Hippisch Verband. In de eindstand van de selectie, vind je terug of je startgerechtigd bent op dit kampioenschap. Als je niet kan deelnemen, meld je dan af via wedstrijden@knhs.nl.

Foto: Odonker S (v. High Flow’s Oxford) met Demy Kurstjens, winnaar bij de 5-jarigen in 2016. Fotograaf: Hilde Dokter 

Categorie: competitie, divoza

Downloads:

Ander Nieuws

  • Prachtige strijd in finale KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen
    Prachtige strijd in finale KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen
  • Manege Zwarte Water bereidt zich voor op finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019 *Video*
    Manege Zwarte Water bereidt zich voor op finale KNHS-FNRS Springcompetitie 2018/2019 *Video*
  • De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie 2018/2019, ben je er bij?
    De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie 2018/2019, ben je er bij?