KNHS-FNRS Springcompetitie

Bij de KNHS-FNRS Springcompetitie kun je meedoen in drie categorieën: S40, S60 en S80. Je kunt je plaatsen voor de finale via selecties op FNRS ruitersportcentra (eerst lokaal en daarna regionaal).

FNRS-accommodaties gezocht voor de KNHS-FNRS Springcompetitie!

Afgelopen jaar is voor het eerst de finale van de KNHS-FNRS Springcompetitie op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gehouden. Daarmee heeft de finale van de KNHS-FNRS Springcompetitie zich een eigen plaats verworven op de Hippische kalender van het NHC. De voorbereidingen voor de nieuwe editie zijn alweer opgestart. Nieuw is dat de landelijke voorronde komt te vervallen en daarvoor in de plaats zal een extra regioselectie komen waar men zich kan plaatsen voor de halve finale. Rechtstreekse plaatsing voor de finale komt daarmee ook te vervallen. De finaledag zal net als afgelopen jaar een spetterende dag worden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Voor het komende seizoen 2018-2019 van de KNHS-FNRS Springcompetitie zijn we op zoek naar FNRS-accommodaties die het leuk vinden om de regioselecties en de halve finale te organiseren (allen op zondag). Beschikt uw FNRS-accommodatie over twee binnen rijbanen waarvan een juryruimte in één van de rijbanen. Heeft de accommodatie de beschikking over een loopmicrofoon en voldoende parkeermogelijkheid voor de deelnemers? En lijkt het u leuk om één van de regioselecties of de halve finale te organiseren? Stuur dan een e-mail naar eventmanagement@knhs.nl met de datum van uw voorkeur. De regioselecties vinden november en begin december 2018  plaats en de halve finale vindt in februari plaats. Aanmelden kan tot en met 29 juni 2018.

 Meer informatie over de selectiecriteria en eisen aan de accommodatie vind je hier. 

 

Selectie via je ruitersportcentrum

Bij dit traject rij je eerst de lokale selectiewedstrijden en daarna eventueel de regionale en de halve finale:

 • Per categorie worden er maximaal 6 ruiters of amazones per categorie afgevaardigd naar de regioselectie (dus maximaal 18 per ruitersportcentrum).
 • De 17 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie van de regioselecties gaan door naar de landelijke halve finale. Deze halve finale wordt centraal in Nederland georganiseerd.
 • De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de finale.
   

Kalender

Zodra de volledige kalender bekend is, zullen we deze zo spoedig mogelijk hier publiceren. 

Bekijk hieronder het parcours van de finale op 25 maart 2018:

Het finale parcours bestaat uit 10 hindernissen waarbij twee lijntjes zijn opgenomen. Dit parcours wordt zowel voor de Springcompetitie gebruikt als voor de stokpaardjesrace.

Bekijk hier de uitslag van de finale op het KNHS-centrum in Ermelo op 25 maart 2018

 

Categorie: KNHS-FNRS Springcompetitie, springcompetitie

Downloads:

Ander nieuws

 • Oranje dressuurteam opent sterk bij CHIO Rotterdam
  Oranje dressuurteam opent sterk bij CHIO Rotterdam
 • Wat is er in juli 2018 allemaal te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
  Wat is er in juli 2018 allemaal te doen op het Nationaal Hippisch Centrum?
 • Maak kennis met: Ewoud Boom
  Maak kennis met: Ewoud Boom
Wij maken gebruik van cookies Ok