­ KNHS Talententeam 2020 - KNHS

KNHS Talententeam 2020

Het KNHS Talententeam is de top van de piramide van het KNHS Talentenplan en bestaat uit de meest veelbelovende talenten uit de Olympische disciplines (dressuur, springen en eventing) en de Paralympische discipline para-dressuur. Ruiters en amazones van 18 t/m 25 jaar die de potentie hebben om door te groeien naar het Olympisch kader maken kans om in het KNHS Talententeam te worden opgenomen.

 

Wie zit in het KNHS Talententeam 2020?

Dressuur

Naam: Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke)
Geboortedatum: 06-05-1995
Toppaard: TC Athene
Teamlid sinds 2017

Jeanine Nieuwenhuis is al jaren een vaste waarde voor een van de jeugdteams. 2019 was een sportief topjaar voor Janine. Met haar TC Athene won ze tweemaal individueel goud en team zilver op het EK U25. Daarnaast werd ze vorig jaar ook KNHS Indoorkampioen U-25 en in de zomer Nederlands kampioen in deze klasse. Deze topprestaties leverde haar de titel Talent van het Jaar 2019 op. Jeanine haar doel voor dit jaar is: “Ik zou graag meedoen aan het U25 EK en mijzelf en de paarden die ik rijd verder door ontwikkelen richting de senioren.”

Naam: Kimberly Pap (Nunspeet)
Geboortedatum: 22-05-2000
Toppaard: Vloet Victory
Teamlid sinds 2020

In 2018 werd Kimberly Pap met Vloet Victory KNHS Indoor Kampioen bij de Junioren. In datzelfde jaar maakte ze deel uit van het gouden Juniorenteam op het EK. In haar debuutjaar bij de Young Riders in 2019 won Kimberly met Vloet Victory op het EK een zilveren teammedaille. Individueel behaalde ze een zilveren en in de Kür een bronzen plak. Kimberly haar verwachtingen zijn: “Ik denk dat deel uit maken van het talententeam een goede toevoeging zal zijn. Dat ik ervaring op kan doen en met oog op de toekomst die ervaring vervolgens weer goed in kan zetten.”

Naam: Daphne van Peperstraten (Oude-Tonge)
Geboortedatum: 20-06-2000
Toppaard: Greenpoint’s Cupido
Teamlid sinds 2020

In 2018, Daphne haar laatste jaar bij de Junioren, werd ze Nederlands kampioen en zorgde ze met Greenpoint’s Cupido op het EK voor een hattrick. Met het team, individueel en in de Kür veroverde ze Goud. Bij de Young Riders droeg ze vorig jaar met hetzelfde paard bij aan een zilveren teamedaille en ze werd tevens reserve-kampioen van Nederland. Zij verwacht van haar eerste deelname aan het talententeam het volgende: “Ik denk dat het mij nieuwe kansen zal bieden en ervaringen die goed van pas komen in de sport. Ik verwacht leermomenten op verschillende vlakken, niet alleen op het gebied van rijden, maar ook mentaal en qua management.”

Naam: Thalia Rockx (Roosendaal)
Geboortedatum: 06-12-2000
Toppaard: Verdi de la Fazenda
Teamlid sinds: 2019

Thalia Rockx was als vijftienjarige de allerjongste Grand Prix-amazone van Nederland. In 2018 werd Thalia met Verdi de la Fazenda Nederlands kampioen bij de Young Riders. Ook won ze zilver bij de Junioren met Gerda Nova de la Fazenda. Op het EK Junioren won Thalia vorig jaar met Golden Dancer de la Fazenda teamgoud. In 2019 werd Thalia opnieuw Nederlands Kampioen Young Riders met Verdi de la Fazenda en won ze met hetzelfde paard Zilver op het EK met het Young Riders team. Haar doelen dit jaar zijn: “Ik vind het vooral belangrijk om plezier te hebben met rijden en veel te leren in de sport. Als ik een doel moet stellen dit jaar, dan zou ik graag meedoen aan het EK.”

Naam: Marten Luiten (Winschoten)
Geboortedatum: 25-10-2001
Toppaard: Fynona
Teamlid sinds 2020

Marten Luiten debuteert dit jaar als enige dressuurruiter tussen de amazones in het KNHS-talententeam. Marten behaalde in 2019 met zijn toppaard Fynona indrukwekkende resultaten. Het paar werd tweemaal Nederlands kampioen bij de Junioren en op het EK wist het duo drie zilveren medailles in de wacht te slepen: voor het team, individueel en in de Kür. Marten verwacht van zijn deelname aan het talententeam: “Ik hoop heel veel ervaring op te kunnen doen en nieuwe dingen te leren. Daarnaast denk ik dat mijn deelname aan het talententeam mijn bekendheid als ruiter zal vergroten en mijn prestaties zichtbaarder zullen worden.”

Springen

Naam: Kevin Jochems (Sliedrecht)
Geboortedatum: 29-07-1995
Toppaard: Turbo Z
Teamlid sinds: 2014

In 2018 werd Kevin uitgeroepen tot KNHS Talent van het Jaar. Hij won maar liefst vijf Grote Prijzen, met als hoogtepunten de prestigieuze 5* Grote Prijzen van Dublin en Hickstead met Captain Cooper. In 2019 won hij met Cristello zilver op het NK senioren en werd twee maal derde in de 5* Grote Prijzen van Sopot en Geesteren. Met Famous H won Kevin de CSI2* Grote Prijs van Kronenberg. Eind 2019 besloot Kevin voor zichzelf te beginnen. Zijn doelen dit jaar zijn: “Ik hoop weer een paard te hebben om mee te doen aan landenwedstrijden. Ook wil ik alle nieuwe paarden die ik rijd graag naar een hoger niveau ontwikkelen.”

Naam: Lars Kersten (Egchel)
Geboortedatum: 17-02-2000
Toppaard: Dobbey
Teamlid sinds: 2019

Lars Kersten won in 2018 met zijn toppaard Dobbey zilver op het NK Young Riders. Waarna hij in 2019 een bijzonder succesvol jaar aaneenreeg. Met Dobbey won Lars bij de senioren de CSI3* GP van Kronenberg. Bij de Young Riders werd hij Nederlands Kampioen met H-Cassino en op het EK veroverde hij goud met het team en individueel brons. Zijn doel dit jaar is: “Ik zou graag de senioren een landenwedstrijd rijden en daarnaast stappen maken waardoor ik op CSI3 & 4-ster concoursen mee kan doen met de top.”

Eventing

Naam: Janneke Boonzaaijer (Renswoude)
Geboortedatum: 09-06-1996Toppaarden: Campbelle WS en Champ De Tailleur
Teamlid sinds 2017

In 2019 was Janneke met ACSI Champ De Tailleur lid van het team dat als derde wist te eindigen in de FEI Nations Cup van Strzegom. In de CCI3*-S in Kronenberg werd de combinatie derde. Ook debuteerde Janneke vorig jaar met ACSI Champ du Tailleur tijdens Military Boekelo waarbij de combinatie de wedstrijd netjes uitreed. Haar doelen voor het komend jaar zijn: “Dat ik mijzelf geen doelen stel. Ik heb gemerkt dat dat voor mij beter werkt. Ik ben van plan om gewoon lekker te blijven rijden en hopelijk goed te presteren op wedstrijden. Plezier erin hebben staat voor mij nu op nummer een.”

Naam: Levi Driessen (Esch)
Geboortedatum: 30-06-1999
Toppaard: Giraldi
Teamlid sinds 2020

In de zomer van 2019 won Levi met Giraldi zilver op het NK eventing voor Young Riders en tijdens het EK in Maarsbergen was hij lid van het team dat brons wist te winnen. In september 2019 behaalde Levi met Giraldi een bronzen medaille met het Young Riders team op het CCI3* EK in Maarsbergen. Hij verwacht van zijn deelname aan het talententeam het volgende: “Dit is mijn eerste jaar als talententeamlid. Ik verwacht dat ik veel zal leren en dat mijn deelname zal helpen met mijn doelen te behalen in de sport.”

Naam: Nina de Haas (Hengstdijk)
Geboortedatum: 12-04-1999
Toppaarden: Cocu en Divine H.E
Teamlid sinds: 2019

In 2019 was Nina met Divine H.E lid van het Young Riders team dat op het Europees kampioenschap in Maarsbergen brons wist te winnen. Met Divine en Cocu debuteerde ze vorig jaar bij Military Boekelo en wist met beide paarden de wedstrijd uit te rijden. Nina stel haar doelen voor het komend jaar als volgt: “Ik wil graag meedoen aan het EK bij de Young Riders en daarnaast ervaring op doen bij de senioren bij Military Boekelo.”

Para-dressuur

Naam: Maud de Reu (Zwolle)
Geboortedatum: 07-01-1999
Toppaard: Webron N.O.P.
Teamlid sinds: 2019

Maud de Reu wist in 2019 op het NK in Ermelo het brons te winnen. 2020 begon al goed voor Maud met individuele overwinningen op de internationale wedstrijd in Genemuiden, ook was zij daar lid van het winnende Nederlandse team. Alle resultaten behaalde Maud met Webron die inmiddels N.O.P. achter zijn naam heeft staan. Maud is opgenomen in het Paralympisch kader. Haar doelen voor dit jaar zijn: “Ik vind het heel belangrijk dat zowel Webron als ikzelf gezond, fit en gelukkig blijven in wat we doen en hoop ik onze stijgende lijn van afgelopen jaar te kunnen blijven vasthouden.”

 Over het KNHS Talententeam
Voor de KNHS Talententeamleden betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent, sportieve prestaties en motivatie. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport. De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij het Olympisch/Paralympisch seniorenkader. Opname in het KNHS Talententeam is de hoogste erkenning die je binnen het KNHS Talentenplan kan krijgen. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden, 100 nationale Beloften (gescout op de nationale KNHS Talentendag) en 40 perspectieven tot het KNHS Talentenplan. Deze groepen worden vanuit het KNHS Talentenplan door de topcoaches en -trainers van het KNHS Trainersplatform begeleid. 

Categorie: talententeam, talentenplan

Ander Nieuws

  • Verrassende nieuwe combinaties op KNHS Talentendag
    Verrassende nieuwe combinaties op KNHS Talentendag
  • Kom naar de KNHS Talentendag op 2 september
    Kom naar de KNHS Talentendag op 2 september
  • Dit is hét KNHS Talententeam 2020!
    Dit is hét KNHS Talententeam 2020!