­ Talenten Trainings Centra (TTC) - KNHS

Talenten Trainings Centra (TTC)

Om talentvolle paardensporters zoals beloften, nationale talenten en internationale talenten zo goed mogelijk te begeleiden en door te laten stromen naar de (inter)nationale top zijn goede trainingscentra nodig. Binnen het KNHS Talentenplan gebeurt dat op de KNHS Talenten Trainings Centra (TTC).

Op een TTC is een gediplomeerd instructeur met HI-4 licentie. De technisch eindverantwoordelijke maakt actief deel uit van het KNHS Trainersplatform en heeft een afgeronde coachopleiding (niveau 5). Deze trainer/coach is verantwoordelijk voor het volledige werkplan, waarin naast rijvaardigheid ook andere aspecten aan bod komen, zoals omgaan met wedstrijdspanning, trainingsopbouw, stalmanagement, hulpmiddelen, transport en dergelijke.

De huidige TTC’s zijn:
Dressuur - Academy Bartels in Hooge Mierde
Dressuur - Dressuurstal van Baalen in Brakel
Eventing - Lips Stables in Breda
Springen en Dressuur - TTC Zuid Holland De Rotterdamsche Manege
Springen - Springstal Ehrens in Weert

Keuring en criteria
De KNHS keurt de accommodaties die in aanmerking willen komen als Talenten Trainings Centrum. Daarbij wordt natuurlijk gekeken of de accommodatie aan de criteria voldoet, maar ook of er voldoende landelijke spreiding is.  

Wil je meer informatie over de KNHS Talenten Trainings Centra? Neem dan contact op met de afdeling Topsport via topsport@knhs.nl.

Categorie: TTC

Ander Nieuws

  • TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019
    TTC Zuid-Holland op zoek naar talententeams 2019
  • Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
    Kom jij in aanmerking voor het KNHS Talentenplan?
  • TTC Zuid-Holland selectiedagen voor talentprogramma 2018
    TTC Zuid-Holland selectiedagen voor talentprogramma 2018