­ Talentenstatus en school - KNHS

Talentenstatus en school

Met een NOC*NSF-talentenstatus kun jij je voordeel doen op school of bij een andere onderwijsinstelling. De meest bekende school voor sportende scholieren, is de Topsport Talentschool. Andere middelbare scholen en onderwijsinstellingen (bijvoorbeeld Hogescholen en Universiteiten) bieden in sommige gevallen ook mogelijkheden en faciliteiten voor scholieren/studenten met een talentenstatus. Wel kunnen de mogelijkheden en faciliteiten per school/onderwijsinstelling verschillen. Laat je daarom dus goed informeren.

Hoe krijg ik een NOC*NSF-talentenstatus?

 • Een NOC*NSF-status Internationaal talent, Nationaal talent of Nationale belofte krijg je als je bent opgenomen in een jeugdkader of geselecteerd wordt tijdens de KNHS Talentendag.
 • Een Nationale belofte-status kun je ook zelf aanvragen, mits je aan de criteria in het talentprofiel voldoet (zie downloads). Zo mag je in het jaar van de aanvraag niet ouder zijn dan 24 jaar en kom je met drie of meer paarden/pony's uit in de wedstrijdsport, waarvan tenminste met één in de klasse ZZ-Licht dressuur (Z2 pony's), ZZ springen of Z eventing.

Neem voor meer informatie contact op met talentenplan@knhs.nl.

Een talentenstatus is 1 jaar geldig. 

Meer informatie

Meer over Topsport Talentscholen: Expertisecentrum Voortgezet Onderwijs & Topsport

Categorie: Talentenstatus

Downloads:

Ander Nieuws

 • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
 • Wisseling proeven Paardrijden.nl
  Wisseling proeven Paardrijden.nl
 • In Memoriam: Henk Richardson
  In Memoriam: Henk Richardson