­ (Inter)nationale talenten - KNHS

(Inter)nationale talenten

Alle A- en B-kaderleden pony’s, children en junioren behoren automatisch tot de categorie Nationale Talenten. Alle A- en B-kaderleden Young riders, U25 en leden van het KNHS Talentenplan behoren tot de internationale talenten. Samen vormen zij de groep 'jeugdkaderleden'.

Kaderbijeenkomsten en -trainingen

Speciaal voor jeugdkaderleden worden er jaarlijks kaderbijeenkomsten georganiseerd, waarin de KNHS bondscoaches de wedstrijdplanning en andere wedstrijdgerelateerde zaken met de jeugdkaderleden en hun ouders/verzorgers bespreken. In alle jeugdcategorieën is jaarlijks een Europees Kampioenschap. Alleen A- en B-kaderleden maken kans op deelname aan het Europees Kampioenschap. Alle deelnemers aan een Europees Kampioenschap ontvangen vanuit het KNHS Talentenplan een reis- en onkostenvergoeding. Naast de bijeenkomsten doen de (inter)nationale talenten ook mee aan kadertrainingen. Deze trainingen worden verzorgd door de KNHS bondscoach en/of trainers uit het KNHS Trainersplatform.

De kadertrainingen worden vooraf gegaan door een theoretische introductiebijeenkomst die traditioneel ieder najaar plaatsvindt op congrescentrum Papendal. Tijdens deze bijeenkomst worden de jeugdkaderleden, hun ouders/verzorgers en/of privétrainers in aanraking gebracht met voor topsport relevante thema’s als mental coaching, fysieke training, veterinaire begeleiding etc. Jeugdkaderleden kunnen zich verder verdiepen in deze en andere thema’s door deel te nemen aan de Hippische Leergang waar zij zich gratis voor kunnen aanmelden (maximaal 2 personen per rondje). Overzicht van de Hippische Leergang vind je in de agenda en inschrijven gaat via Mijn KNHS. 

(Inter)nationale Talentenstatus

Alle jeugdkaderleden in de Olympische en Paralympische disciplines krijgen een door de KNHS en NOC*NSF erkende (inter)nationale Talentenstatus. Met deze status kunnen zij gebruik maken van de faciliteiten die het Regionale Topsportorganisaties in hun regio biedt. Ook biedt een (Inter)nationale Talentenstatus bepaalde voordelen in combinatie met school en studie.

Hoe kom ik in aanmerking voor het A- of B-kader?

Binnen de Olympische disciplines dressuur, springen en eventing worden verschillende leeftijdscategorieën onderscheiden.

 • Children (springen & dressuur): voor ruiters en amazones tussen de 12 en 14 jaar die met een paard deelnemen aan wedstrijden voor kadervorming 
 • Pony's: voor ruiters en amazones tussen de 12 en 16 jaar die met een D-pony meedoen aan wedstrijden voor kadervorming 
 • Junioren: voor ruiters en amazones tussen de 14 en 18 jaar die met een paard deelnemen aan wedstrijden voor kadervorming
 • Young riders: voor ruiters en amazones tussen de 16 en 21 die met een paard deelnemen aan wedstrijden voor kadervorming.
 • U25 (dressuur): voor ruiters en amazones tussen de 16 en 25 die met een paard deelnemen aan wedstrijden voor kadervorming.

Om in een A- of B-kader opgenomen te worden moet je als combinatie voldoen aan de criteria uit de deelnemingsovereenkomst. Deze criteria verschillen per discipline en leeftijdscategorie, je kunt ze hier bekijken:

Mail voor meer informatie naar talentenplan@knhs.nl

Categorie: Talentenplan, beloften, jeugdkader

Ander Nieuws

 • Verrassende nieuwe combinaties op KNHS Talentendag
  Verrassende nieuwe combinaties op KNHS Talentendag
 • Kom naar de KNHS Talentendag op 2 september
  Kom naar de KNHS Talentendag op 2 september
 • Stem op jouw KNHS Talent van het Jaar 2018
  Stem op jouw KNHS Talent van het Jaar 2018