­ Nationale beloften - KNHS

Nationale beloften

Combinaties die op de Talentendag geselecteerd worden voor het Talentenplan behoren tot de categorie Nationale Beloften. Deze combinaties nemen deel aan de KNHS Nationale Beloftentrainingen en krijgen een door de KNHS en NOC*NSF erkende Nationale Beloftestatus toegekend.

Introductiebijeenkomst op Papendal
De Nationale Beloften worden, voorafgaand aan de KNHS Nationale Beloftentrainingen, uitgenodigd voor een theoretische introductiebijeenkomst die ieder najaar plaatsvindt op congrescentrum Papendal. Tijdens deze bijeenkomst worden de Nationale Beloften samen met de jeugdkaderleden, hun ouders, verzorgers en/of privétrainers in aanraking gebracht met voor topsport relevante thema’s als mental coaching, fysieke training, veterinaire begeleiding etc.

Nationale Beloftentrainingen
De Nationale Beloftentrainingen bestaan uit trainingen die regionaal gegeven worden door toptrainers, afgewisseld met centrale trainingen zoals proefgerichte clinics of parcourstraining. De bondscoaches van de KNHS spelen hierbij een belangrijke rol. Ze wonen de centrale trainingen bij en overleggen met toptrainers over de ontwikkeling van de ruiters. De Nationale Beloftentrainingen worden verzorgd door de trainers uit het KNHS Trainersplatform. De talenten variëren in de leeftijd van 12 tot en met 25 jaar. 

Theorieprogramma
De nationale beloften krijgen gedurende het seizoen een online theorieprogramma aangeboden met onderwerpen die belangrijk zijn binnen de ontwikkeling van talentvolle sporters. Het aanbod bestaat uit webinars, e-learnings en instructiefilms waarbij wij de sporter kennis geven, vaardigheden aanleren en verantwoordelijk stellen voor zijn of haar eigen leerproces door het zelf te doen. Voorbeelden van thema’s die aangeboden worden zijn; voeding, prestatiegedrag, paardenkennis en dierenwelzijn, humane doping, internationaal starten en communicatie.
Nationale Beloften kunnen zich daarnaast verder verdiepen in deze en andere thema’s door deel te nemen aan de KNHS College Tours waar zij zich gratis voor kunnen aanmelden (maximaal 2 personen per rondje). Het aanbod van KNHS College Tours vind je hier: KNHS College Tour - KNHS

Nationale Beloftenstatus
De Nationale beloftenstatus kan ook aangevraagd worden door ruiters en amazones die in het jaar van aanvraag niet ouder worden dan 25 jaar en drie of meer paarden/pony's uitbrengen in de wedstrijdsport, waarvan tenminste met één uitkomend in de klasse ZZ-Licht dressuur (Z2 pony's), ZZ springen of Z eventing.  Wordt de aanvraag gehonoreerd, dan is de Nationale Beloftestatus geldig voor een jaar. Met een Nationale Beloftestatus kunnen ruiters/amazones gebruik maken van de faciliteiten die het Regionale Topsportorganisaties. in hun regio biedt. Ook biedt een Nationale Beloftestatus bepaalde voordelen in combinatie met school en studie. Ruiters en amazones die op aanvraag een Nationale Beloftestatus hebben gekregen, komen niet per definitie in aanmerking voor de KNHS Nationale Beloftentrainingen. Hiervoor moeten zij zich tijdens de KNHS Talentendag selecteren.

Categorie: Nationale beloften

Ander Nieuws

  • Open Manegedagen van 17 t/m 26 september 2021
    Open Manegedagen van 17 t/m 26 september 2021
  • Open Manegedagen van 18 t/m 27 september 2020
    Open Manegedagen van 18 t/m 27 september 2020
  • Open Manegedagen 'Welkom op de manege van 18 t/m 27 september 2020'
    Open Manegedagen 'Welkom op de manege van 18 t/m 27 september 2020'