­ KNHS Talentenplan Reining - KNHS

KNHS Talentenplan Reining

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is dé bond voor alle paardensporters in Nederland. De KNHS is aangesloten bij de Fédération Equestre Internationale (FEI). Binnen de FEI is Reining een erkende discipline. FEI Reiningwedstrijden worden CRI’s genoemd. Naast CRI’s worden er ieder jaar FEI Reining Kampioenschappen georganiseerd. Er zijn Europese en Wereldkampioenschappen voor Junioren (14-18 jaar), Young Riders (16-21 jaar) en Senioren (vanaf 18 jaar). Deelname aan CRI’s is een voorwaarde voor deelname aan FEI Reining Kampioenschappen. Deelname aan CRI’s kan met een paard van 7 jaar of ouder.

Als KNHS willen we graag succesvol deelnemen aan FEI Reining Kampioenschappen. Daarom investeren we in de begeleiding van Nederlandse reiners en hun paarden. De begeleiding staat onder leiding van onze KNHS Bondscoach Robert Overbeek en KNHS Jeugdtrainer Jurgen Pouls. Eén van onze initiatieven zijn de KNHS Jeugdtrainingen die we organiseren voor reiners tot en met 21 jaar. Voor komend seizoen zijn we op zoek naar talentvolle combinaties voor deelname aan de KNHS Jeugdtrainingen. Hierin werken we samen met de DRHA. Tijdens de DRHA End of the Year show zijn Robert en Jurgen aanwezig om talentvolle combinaties te scouten. Gescoute combinaties worden aangemoedigd om zich in te schrijven voor het DRHA Jeugdweekend. Wij zullen daar als KNHS aanwezig te zijn om meer te vertellen over de KNHS, de FEI, CRI’s en FEI Reiningkampioenschappen en om jullie vragen daarover te beantwoorden.

 De voorwaarden voor deelname aan de KNHS Jeugdtrainingen in een notendop:

 • Je bent geboren tussen 1998 en 2005
 • Je hebt een paard dat geboren is in 2013 of eerder

(deelname aan de trainingen kan na overleg met een 6-jarige; deelname aan CRI’s kan vanaf het jaar waarin een paard 7 jaar wordt)

 • Je hebt interesse in deelname aan CRI’s en FEI Reining Kampioenschappen
 • Je bent bereid en in de gelegenheid om zeker maandelijks deel te nemen aan de KNHS Jeugdtrainingen

Heb je interesse in de KNHS Jeugdtrainingen, geef dat dan even aan ons door zodat we je niet missen! Hiervoor kun je een mailtje sturen naar talentenplan@knhs.nl

 

Ander Nieuws

 • Ruiters van TeamNL op weg naar Tokio: Update vanuit Luhmühlen *video*
  Ruiters van TeamNL op weg naar Tokio: Update vanuit Luhmühlen *video*
 • KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
  KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
 • Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021
  Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021