­ FEI-endurancewedstrijden - KNHS

FEI-endurancewedstrijden

Internationale endurancewedstrijden

Om mee te mogen doen aan internationale endurancewedstrijden moet je aan een aantal criteria voldoen. Deze zijn omschreven in het FEI reglement Endurance. Wanneer je wilt deelnemen aan een internationale FEI-wedstrijd, dan moet deze inschrijving altijd worden ingediend bij de KNHS.

Een deelnemer mag aan internationale endurancewedstrijden meedoen vanaf de maand januari in het jaar waarin de 14-jarige leeftijd bereikt wordt, op voorwaarde dat de nationale federatie akkoord gaat met de inschrijving. Een paard moet tenminste zes jaar oud zijn. Om mee te mogen doen aan CEIO’s (landenwedstrijden) en kampioenschappen moet een paard minimaal zeven jaar oud zijn. Drachtige of zogende merries mogen niet ingeschreven worden. 

Riding Permission

Voor deelname aan alle buitenlandse wedstrijden is toestemming van de KNHS verplicht. Voor wedstrijden tot en met klasse IV, die géén CEI zijn, kun je een riding permission aanvragen die één kalenderjaar geldig is. Voorwaarde hierbij is dat je volgens de reglementen ook in Nederland startgerechtigd bent. 

Meer informatie omtrent het starten in het buitenland vind je hier.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Topsport (Endurance), we helpen je graag verder via ons mailadres b.dijkhuis@knhs.nl  

Categorie: riding permission

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?