­ Dispensatie aanvragen - KNHS

Dispensatie aanvragen

Als het niet mogelijk of wenselijk is om wedstrijden te rijden volgens het reglement, dan kun je in sommige gevallen dispensatie aanvragen voor je paard of voor jezelf.

Dispensatie voor je paard

Wanneer het middel Altrenogest (Regu-mate) wordt gebruikt voor het onderdrukken van gedrag als gevolg van hengstigheid bij merries, is het niet langer nodig om hiervoor dispensatie aan te vragen. Het gebruik is niet toegestaan bij hengsten en ruinen. De KNHS volgt hierin de FEI, die het gebruik van Altrenogest bij merries heeft vrijgegeven.

Het betreft het gebruik van het middel Altrenogest product Regu-mate Solution 2.2 mg/ml bij merries volgens de instructies van de fabrikant. Voor verdere vragen omtrent het gebruik van het middel verwijzen wij je naar de dierenarts.

In alle andere gevallen wordt er geen dispensatie verleend op het gebruik van medicijnen bij een paard.

Lees meer over het reglement ongeoorloofde middelen bij het paard

Dispensatie voor jezelf

Controleer voordat je een dispensatieverzoek voor jezelf indient eerst of dit mogelijk is. Er is een aantal bepalingen waar de KNHS niet van afwijkt en waarop geen dispensatie mogelijk is. Dit zijn bijvoorbeeld bepalingen die gehanteerd worden omwille van veiligheid en/of paardenwelzijn. Welke dat zijn, staat in de PDF die je kunt downloaden. Wil je met een hulpmiddel of aanpassing meedoen aan reguliere wedstrijden of wil je meedoen aan wedstrijden aangepast sporten? Kijk dan bij alle informatie over de classificatiekeuring.

Vraag dispensatie op het wedstrijdreglement aan

 

Categorie: dispensatie, regumate, altrenogest, doping

Downloads

Ander Nieuws

  • Wijzigingen dopinglijsten per 1 januari 2018
    Wijzigingen dopinglijsten per 1 januari 2018
  • Dopingautoriteit introduceert Supplementenwijzer App
    Dopingautoriteit introduceert Supplementenwijzer App
  • NVWA: veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen
    NVWA: veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen