­ Starten in het buitenland - KNHS

Starten in het buitenland

Als je als KNHS-lid in het buitenland aan wedstrijden mee wilt doen dan zijn er wat aandachtspunten. We helpen je graag op weg.

Meedoen aan een nationale wedstrijd in het buitenland

Wanneer je als Nederlander wilt meedoen aan een nationale wedstrijd in het buitenland is toestemming van de KNHS verplicht. Dit betreft nationale wedstrijden in het buitenland onder auspicien van de betreffende buitenlandse nationale federatie. Voor deze nationale wedstrijden in het buitenland kun je een permission aanvragen, welke maximaal 12 maanden geldig is. 

Je rijdt alleen nog maar in het buitenland

 • Rij je alleen in het buitenland nog wedstrijden in dressuur, springen, eventing, mennen, endurance, horseball en voltige? Vraag dan een letter of no objection aan. gebruiken.  Dat kan ook als je geen lid meer van de KNHS bent. 

Je rijdt alleen nog FEI-wedstrijden dressuur, springen of eventing

Woon je als Nederlander in het buitenland en wil je meedoen aan FEI-wedstrijden dressuur, springen, eventing, TREC of Horseball dan kan dat door lid te worden van de Internationale rijvereniging van de KNHS. Let op: dit kan alleen als je niet meedoet aan nationale wedstrijden.

Het aanmeldformulier is als download toegevoegd. Mail het volledig ingevulde formulier naar ledenservice@knhs.nl. Zodra wij je aanvraag hebben afgehandeld kun je via MijnKNHS startpassen aanvragen om mee te kunnen doen aan internationale wedstrijden. De tarieven van het lidmaatschap en van de startpassen staan in de KNHS Tarievenlijst

 • Wil je je lidmaatschap van de Internationale Rijvereniging afmelden? Doe dat dan voor 1 december van het lopende jaar.
 • Wil je je startpas met een looptijd van 12 maanden afmelden? Doe dat dan minimaal 4 weken voor de volgende factuurdatum via MijnKNHS of stuur een e-mail naar ledenservice@knhs.nl, anders wordt je startpas verlengd.

Categorie: letter of no objection, vaulting permission, internationale rijvereniging, mutatieformulier, riding permission

Downloads:

Ander Nieuws

 • Iris Boelhouwer: ‘Een feest om met alle disciplines zo goed te presteren’
  Iris Boelhouwer: ‘Een feest om met alle disciplines zo goed te presteren’
 • Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
  Goud voor Hammink, Hendriks en Schuiling op NK Ponymennen
 • Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons
  Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons