Startlicentie voltige

Sinds 1 januari 2016 is er een startlicentie voltige met een geldigheid van 12 maanden. Met deze startlicentie mag je meedoen aan voltigewedstrijden in Nederland. Iedere deelnemer die start op voltigewedstrijden moet in het bezit zijn van deze startlicentie. Het maakt niet uit of je als solo, duo of als team start.

Om mee te doen aan voltigewedstrijden heb je een startlicentie voltige nodig. Om deze startlicentie aan te kunnen vragen wordt je lid van een lokale voltigevereniging. Adressen van alle voltigeverenigingen staan in het adresboek in MijnKNHS.nl (kies bij 'Alle types' voor 'Voltige'). Via deze voltigevereniging ben je automatisch lid van de KNHS en de nationale belangenvereniging voor voltige: de KNHS Voltige Vereniging

 1. Ik heb nog geen startlicentie voor voltige en wil starten op voltigewedstrijden.
  Heb je nog geen startlicentie, dan kun je die online bestellen en betalen via MijnKNHS.nl.  Om een startlicentie aan te kunnen vragen moet je lid zijn van een voltigevereniging. De voltigevereniging meldt je dan als lid aan bij de KNHS. Hierna kun je een account aanmaken voor MIJN KNHS. Je kunt ook vragen of het secretariaat van je vereniging de startlicentie voor je wil aanvragen. De startlicentie moet voorafgaand aan het starten op wedstrijden actief zijn. De voltigeur is hier zelf verantwoordelijk voor.

 2. Wat kost een startlicentie?
  Wat een startlicentie voor voltige kost staat in de KNHS Tarievenlijst.
   
 3. Moet mijn  longeur ook in het bezit zijn van een startlicentie?
  Nee, een startlicentie is alleen voor voltigeurs. Een longeur moet lid zijn van de KNHS om actief te kunnen zijn op wedstrijden.
   
 4. Heb je naast je startlicentie voltige ook een reguliere startpas?
  Wanneer je ook een reguliere startpas hebt, dan krijg je 75% korting op de startlicentie voltige. Wat een startlicentie kost, staat in de KNHS Tarievenlijst.
    
 5. Hoe kom ik in aanmerking voor 75% korting op een startlicentie voltige?
  Mail het  combinatienummer van je startpas met het nummer van je licentie voor de betreffende nationale vereniging samen met je naam en bankgegevens naar de Ledenservice en ontvang de korting retour.

Ander Nieuws

 • Verslag bijeenkomst KNHS Menforum op 12 november 2019
  Verslag bijeenkomst KNHS Menforum op 12 november 2019
 • KNHS College Tour: Eventing in de praktijk met Mans Buurman en Alice Naber-Lozeman
  KNHS College Tour: Eventing in de praktijk met Mans Buurman en Alice Naber-Lozeman
 • Leren paardrijden: Vaktermen springen 2
  Leren paardrijden: Vaktermen springen 2