­ Startlicentie voltige - KNHS

Startlicentie voltige

Sinds 1 januari 2016 is er een startlicentie voltige met een geldigheid van 12 maanden. Met deze startlicentie mag je meedoen aan voltigewedstrijden in Nederland. Iedere deelnemer die start op voltigewedstrijden moet in het bezit zijn van deze startlicentie. Het maakt niet uit of je als solo, duo of als team start.

Om mee te doen aan voltigewedstrijden heb je een startlicentie voltige nodig. Om deze startlicentie aan te kunnen vragen wordt je lid van een lokale voltigevereniging. Adressen van alle voltigeverenigingen staan in het adresboek in MijnKNHS.nl (kies bij 'Alle types' voor 'Voltige'). Via deze voltigevereniging ben je automatisch lid van de KNHS en de nationale belangenvereniging voor voltige: de KNHS Voltige Vereniging

 1. Ik heb nog geen startlicentie voor voltige en wil starten op voltigewedstrijden.
  Heb je nog geen startlicentie, dan kun je die online bestellen en betalen via MijnKNHS.nl.  Om een startlicentie aan te kunnen vragen moet je lid zijn van een voltigevereniging. De voltigevereniging meldt je dan als lid aan bij de KNHS. Hierna kun je een account aanmaken voor MIJN KNHS. Je kunt ook vragen of het secretariaat van je vereniging de startlicentie voor je wil aanvragen. De startlicentie moet voorafgaand aan het starten op wedstrijden actief zijn. De voltigeur is hier zelf verantwoordelijk voor.

 2. Wat kost een startlicentie?
  Wat een startlicentie voor voltige kost staat in de KNHS Tarievenlijst.
   
 3. Moet mijn  longeur ook in het bezit zijn van een startlicentie?
  Nee, een startlicentie is alleen voor voltigeurs. Een longeur moet lid zijn van de KNHS om actief te kunnen zijn op wedstrijden.
   
 4. Heb je naast je startlicentie voltige ook een reguliere startpas?
  Wanneer je ook een reguliere startpas hebt, dan krijg je 75% korting op de startlicentie voltige. Wat een startlicentie kost, staat in de KNHS Tarievenlijst.
    
 5. Hoe kom ik in aanmerking voor 75% korting op een startlicentie voltige?
  Heb je een startpas voor dressuur/springen/eventing of een startlicentie voltige, dan krijg je 75% korting op de startlicentie voor voltige. Hiervoor kun je een e-mail sturen naar ledenservice@knhs.nl.

Ander Nieuws

 • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
 • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
 • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek