­ Ongeoorloofde middelen paard - KNHS

Ongeoorloofde middelen paard

De controle op ongeoorloofde middelen is een onderdeel van het welzijnsbeleid van de KNHS, met als doel de paardensport zuiver te houden, het welzijn van de paarden en pony's die worden uitgebracht op KNHS-wedstrijden te waarborgen en eerlijke concurrentie te bevorderen. Tijdens alle wedstrijden van de KNHS kunnen paarden en pony's op ongeoorloofde middelen worden gecontroleerd. Dit betekent dat iedere deelnemer aan een wedstrijd, ongeacht discipline of niveau, hiermee te maken kan krijgen!

Tijdens de controle neemt een controlerend dierenarts een bloed- en/of urinemonster van het paard of de pony af. De monsters worden getest in een laboratorium in Newmarket, Engeland. Als een paard of pony positief wordt bevonden, is de deelnemer altijd verantwoordelijk. De KNHS moet vervolgens een tuchtrechtelijke procedure opstarten.

Rijd je wedstrijden en krijgt je paard of pony medicatie of een middel toegediend? Of heb je een vraag of twijfel je over het gebruik van een medicijn of middel? Neem dan voor de zekerheid contact op met je dierenarts en laat je goed voorlichten. De lijst die de KNHS hanteert is de lijst van de internationale sportbond, de Fédération Equestre Internationale (FEI).

Kijk voor de meest actuele FEI lijst verboden stoffen, de Prohibited Substances Database en overige informatie op www.feicleansport.org.

Ingangsdatum: 1 april 2011

Categorie: reglement, doping, ongeoorloofde middelen paard, altrenogest, regumate

Downloads

Ander Nieuws

  • Wijzigingen Licentiereglement Officials 2023 - 2025
    Wijzigingen Licentiereglement Officials 2023 - 2025
  • Hete zomer 2022 zonder hittestress bij paarden
    Hete zomer 2022 zonder hittestress bij paarden
  • Nieuwe proeven op Paardrijden.nl vanaf 1 april 2022
    Nieuwe proeven op Paardrijden.nl vanaf 1 april 2022