­ FEI-endurancewedstrijden - KNHS

FEI-endurancewedstrijden

Internationale endurancewedstrijden

Om mee te mogen doen aan internationale endurancewedstrijden moet je aan een aantal criteria voldoen. Deze zijn omschreven in het FEI reglement Endurance. Wanneer je wilt deelnemen aan een internationale FEI-wedstrijd, dan moet deze inschrijving altijd worden ingediend bij de KNHS.

Een deelnemer mag aan internationale endurancewedstrijden meedoen vanaf de maand januari in het jaar waarin de 14-jarige leeftijd bereikt wordt, op voorwaarde dat de nationale federatie akkoord gaat met de inschrijving. Een paard moet tenminste zes jaar oud zijn. Om mee te mogen doen aan CEIO’s (landenwedstrijden) en kampioenschappen moet een paard minimaal zeven jaar oud zijn. Drachtige of zogende merries mogen niet ingeschreven worden. 

Riding Permission

Voor deelname aan alle buitenlandse wedstrijden is toestemming van de KNHS verplicht. Voor wedstrijden tot en met klasse IV, die géén CEI zijn, kun je een riding permission aanvragen die één kalenderjaar geldig is. Voorwaarde hierbij is dat je volgens de reglementen ook in Nederland startgerechtigd bent. 

Minimaal twee weken voor de wedstrijd die je wilt starten moet je dit kenbaar maken bij de KNHS door een riding permission aan te vragen. Bij de aangevraagde riding permission ontvang je meteen ook het buitenlandformulier. Deze laat je door de wedstrijdorganisatie volledig invullen en ondertekenen ter bevestiging van de gereden rit. Binnen twee weken na afloop van de gereden rit moet dit formulier ingevuld, samen met een kopie van de veterinaire kaart en de uitslagenlijst, opgestuurd worden naar de KNHS.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Topsport (Endurance), we helpen je graag verder via ons mailadres topsport@knhs.nl

Categorie: riding permission

Ander Nieuws

  • Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
    Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
  • 17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
    17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
  • Hoe vind je de juiste instructeur?
    Hoe vind je de juiste instructeur?