­ FEI-eventingwedstrijden - KNHS

FEI-eventingwedstrijden

Je mag meedoen aan internationale (FEI) wedstrijden zodra je startgerechtigd bent in de klasse Z. Voor promotie naar een hogere internationale klasse heeft de FEI een aantal eisen gesteld. Daarnaast stelt de KNHS aanvullende eisen. Deze zijn er om te zorgen dat alleen de combinaties promoveren die bewezen hebben hiervoor klaar te zijn.

De FEI maakt bij de promotie-eisen onderscheid tussen ruiters die in verschillende categorieën zijn ingedeeld. 

Deze indeling is als volgt:

 • De categorie A zijn ruiters die in de afgelopen 8 jaar 15x MER (of te wel winstpunt) hebben behaald in een CCI4-*S/CCI4*-L en hoger, waarvan 5xMER in CCI5*-L.
 • De categorie B zijn ruiters die in de afgelopen 8 jaar 15x MER hebben behaald in een CCI4*-S/CCI4*-L of 5x in een CCI5*-L.
 • De categorie C zijn ruiters die in de afgelopen 8 jaar 15x MER hebben behaald in een CCI3*-S/CCI3*-L of 5x MER in een CCI4*-S/L en hoger.
 • De categorie D zijn ruiters die in de afgelopen 8 jaar 15x MER hebben behaald in een CCI2*-S/CCI2*-L of 5x MER in een CCI3*-S/L en hoger.

Deze categorieën worden aan het eind van elk jaar weer door de FEI opnieuw ingedeeld. Haalt bijvoorbeeld een categorie B ruiter 5x MER in 2019 in een 4* dan zal deze ruiter pas aan het eind van 2019 ingedeeld worden in de categorie A.

Natuurlijk kunnen met de looptijd van 8 jaar ook bepaalde MERS vervallen en als gevolg hebben dat een ruiter daalt in categorie. De paarden zijn niet ingedeeld in categorieën en hun behaalde MERS vervallen niet.

De criteria om Internationaal te starten is opgenomen in het discipline regelement in Artikel 306 – 7 & Artikel 307.

De eisen om op een bepaald niveau te mogen starten zijn als volgt:

Te starten klasse

FEI categorie ruiters

FEI-eisen

Aanvullende KNHS-eisen

 

CCI3*-S

 

 -

1 CCI2*-S

1 CCI2*-S

D

   -

1 CCI2*-S

CCI4*-S

C, D en -

2 CCI3*-S

  1 CCI3*-S

CCI4*-L

C, D en -

1 CCI4*-S en 1 CCI3*-L 

  1 CCI4*-S

 

Een MER halen

 • Om een MER te behalen mag je maximaal 45 strafpunten (of 55%) halen in de dressuur, maximaal 16 in het springen en 0 fouten (max 75 seconden over de optimale tijd in  2 & 3* & max 100 seconden in 4*) in de cross. Meer strafpunten in één van de onderdelen betekent geen MER. Wel kan een start meetellen voor promotie naar andere *, zoals boven aangegeven, als combinatie onder de 45 blijft in de dressuur, onder de 16 blijft in het springen en maximaal 20 heeft in de cross).

Meer informatie

Heb je vragen of wil je inschrijven voor een FEI-wedstrijd? Neem dan contact op met de afdeling Topsport, we helpen je graag verder. 

Ander Nieuws

 • Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
  Neurologische vorm van rhinopneumonie in omgeving Arnhem
 • 17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
  17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
 • Hoe vind je de juiste instructeur?
  Hoe vind je de juiste instructeur?