­ Voltigeforum - KNHS

Voltigeforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in jouw regio. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en abonneer je op de nieuwsbrief voltige!

Lees de verslagen van het voltigeforum 

Even voorstellen: de leden van het voltigeforum

Nienke de Wolff 
Voorzitter Voltigeforum
forumvoltige@knhs.nl

Jarenlang heb ik zelf gevoltigeerd, nu sta ik aan de andere kant van de lijn als longeur/trainer. Zelf ben ik ook actief binnen meerdere disciplines van de paardensport, namelijk dressuur en springen. Ik vind het belangrijk dat er een goede harmonie is binnen de voltigesport, een goede samenwerking en vanuit daar alle kennis en kunde te bundelen om zo de voltigesport in Nederland te laten groeien. Om dit te kunnen bereiken, hebben we een goede samenwerking nodig: zowel onderling als met de KNHS Voltigevereniging, met de werkorganisatie, alle andere disciplines en alle andere betrokken partijen. Een belangrijk speerpunt is dat er voldoende goed opgeleide trainers en juryleden zijn en er meer locaties komen waar voltige aangeboden wordt. Uiteraard is het ook mijn taak als voorzitter om de geluiden vanuit het veld op te pikken en om te zetten in zichtbare resultaten. Naast voorzitter van het voltigeforum ben ik ook voorzitter van de KNHS Voltigevereniging. Met deze mooie functies hoop ik onze gestelde doelen (te vinden in ons beleidsplan) te kunnen realiseren.


 Heleen van Wingerden
Afvaardiging bestuur KNHS Voltigevereniging
forumvoltige@knhs.nl

 

Jullie kennen mij als trainster van teams en solisten van voltige vereniging Hornedamme en misschien van achter de jurytafel tijdens voltigewedstrijden. Dagelijks ben ik bezig met de verzorging van onze paarden die allemaal voor de voltigesport worden gebruikt en daarnaast door een aantal vaste amazones dressuurmatig worden bij gereden. Daarnaast geef ik op drie dagen training aan diverse teams en solisten en in de vrije weekenden geven we regelmatig een voltige clinic op manegebedrijven die daar behoefte aan hebben. Ik ben bestuurslid van de KNHS Voltigevereniging en hou mij vanuit die hoedanigheid bezig met de organisatie van trainingsdagen en het Nationale voltigeweekend in Ermelo. Ik hoop met mijn ervaring in de voltigesport binnen het voltigeforum een goede bijdrage te kunnen leveren.  

 

Anita de Keijzer 
Vertegenwoordiger FNRS 
forumvoltige@knhs.nl

Voor velen van jullie zal ik een bekend gezicht zijn aan de jurytafel bij voltigewedstrijden. Daarnaast ben ik ook nog trainster bij O.B.K. Sprong Vooruit, dus je kunt mee ook aan de longe tegenkomen op wedstrijden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als instructrice op een manege en daarnaast werk ik als sportmasseur voor paarden. In mijn vrije tijd rijd ik recreatief met mijn twee eigen paarden en vind ik het ook erg leuk om te mennen.

Mijn motivatie om plaats te nemen in het voltigeforum is het promoten van de voltigesport binnen de FNRS-manegebedrijven en  om eventuele drempels weg te nemen die het opstarten nu nog in de weg staan. Zo hoop ik een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de groei van onze prachtige sport.

  

Heddy Boelsma
Vertegenwoordiger juryleden
forumvoltige@knhs.nl

Heddy Boelsma

Voltigeren is super leuk als teamsport, maar ook solo en zou veel meer beoefend moeten worden omdat het zeker voor jongere kinderen een hele leuke manier is om met elkaar aan de ontwikkeling van je lichaam te werken. Ik ben van jongsaf aan in de sport betrokken en heb meerdere takken van de paardensport actief beoefend. Als allround instructeur, manege eigenaar en docent paardenhouderij wil ik er alles aan doen om mensen te leren eerlijk en respectvol met een paard om te gaan, waarbij het welzijn van het paard hoog in het vaandel staat. 

Momenteel ben ik internationaal jurylid voor zowel dressuur als voltige. In het forum kunnen we de internationale ontwikkelingen snel doorvoeren binnen onze discipline, op nationaal niveau het internationale volgen en zo de sport laten groeien. Daarnaast willen we internationale aansluiting niet missen.  

 

 

Meta Jans
Opleiding/Scholing
forumvoltige@knhs.nl

 Meta Jans

Ik ben met voltige begonnen toen ik 6 jaar was bij Les Capriole in Uden. Daar heb ik een aantal jaren met plezier gevoltigeerd. Ongeveer toen ik een jaar of 16 was ben ik begonnen met longeren en training geven van voltige. Naast dat ik de opleiding voor voltigeleider heb gevolgd ben ik ook instructeur allround. Ik heb op Z-niveau gesprongen, Z-dressuur en afdelingsdressuur gereden. Ik ben hoofdtrainer en longeur bij voltigeverening De Wittegheit. Ik train voltigeurs en paarden paarden op verschillende niveau's, van beginnend tot internationaal. Ik heb als longeur gestaan op de wereldruiterspelen in Caen, het EK in Aken (2015) en ga zo maar door. Ik hoop door mijn enthousiasme, kennis en door deelname aan het forum, de voltige sport te kunnen promoten en naar een hoger level te kunnen brengen.

 

Jantiene Verwaijen
Vertegenwoordiger van de trainers

undefined

Ik ben gek op paarden en alle aspecten waar het paard in voorkomt. Samenwerken met je paard om zo je favoriete sport te bedrijven vind ik enorm boeiend. Op jonge leeftijd ben ik zelf begonnen met ponyrijden en ondertussen beoefenen mijn eigen kinderen de paardensport, rijdend en voltigerend. Ervaringen doorgeven en kinderen enthousiasmeren om samen het beste uit jezelf en het paard te halen, dat is de uitdaging!

Voltige verdient het om te groeien, het is een laagdrempelige paardensport waar nog zoveel ‘eer’ te behalen is. Jonge mensen laten kennismaken met paardensport: daarvoor is voltige een geweldige sport. Voltigesport promoten bij verenigingen waar al wel andere paardensporttakken voldoende beoefend worden. Aandacht leggen bij beginnende voltigeurs om een goede basis te leggen voor een sterk voltigerend Nederland!


 

Cynthia Danvers

 

Ik ben Cynthia Danvers, moeder van Chelsea, die al vanaf baby meeging naar alle wedstrijden van ons team Roy Rogers.

Ik heb een manegebedrijf met 57 paarden waarvan 15 voor de voltigesport waar ik zeer actief in ben.

Verder jureer ik de dressuur en ben ik 3* internationaal jurylid en geef ik veel training aan voltigeurs in het buitenland.

Ook heb ik voor meerdere topvoltigeurs het juiste paard gevonden, en heb ik met Lambert Leclezio en mijn paard CSI een bronzen medaille gewonnen op het EK junioren als longeur.

Ik hoop dat ik met mijn ervaring en netwerk in de voltige mijn steentje kan bijdragen aan het voltigeforum.

 

Sandra Jansen

Ik ben Sandra Jansen en sinds kort lid van het voltigeforum. Bijna mijn hele leven ben ik al met paarden bezig. Ik begon met rijden toen ik elf jaar was, een jaar later ging ik ook voltigeren. Dit allemaal op de Nieuwe Heuvel in Lunteren. Ik heb gevoltigeerd tot ongeveer mijn 20ste, op de Nieuwe Heuvel en in een samengesteld NPC team, toen onder leiding van Cynthia Danvers. Rond mijn 16de ben ik ook al gaan lesgeven. Vanaf mijn 18de heb ik de lessen helemaal overgenomen. Mijn instructeursdiploma heb ik nog bij de NPC gehaald. Mijn eigen team heeft als juniorenteam twee keer deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen, in 2008 en 2010. In 2008 en 2009 mocht ook een junior solist deelnemen aan het EK voltige. In 2009  behaalde ze een finaleplaats.

Verder heb ik het juniorenteam onder mijn hoede gehad in 2016. In 2015 was mijn paard Sepp, reservepaard van het nationale juniorenteam. Met Sepp heb ik ook in de dressuur Z1 gestart. Hierna werd Guinness aangeschaft, door de KNHS, die bij mij op stal kwam. Deze heb ik twee jaar getraind, zowel onder het zadel als aan de longe/met voltige. Hierna heeft kaderlid Annebeth Kubbe deze gekocht.

Ondertussen werk ik nog steeds fulltime op de Nieuwe Heuvel, hier geef ik al 16 jaar les in de manege en regel al het reilen en zeilen op de manege. Ook ben ik voltigejury, de laatste paar jaar iets minder actief omdat ik veel voltigeurs heb getraind.

Begin dit jaar ben ik begonnen met de trainingen te geven van de 1ste fase voor het junioren talentenplan, samen met Manon. Eind dit jaar komt hier ook de 2de fase bij.

Namens de voltigevereniging de Nieuwe Heuvel organiseer ik jaarlijks en volgend jaar zelfs twee keer onze nationale voltigewedstrijd.

Sinds afgelopen wedstrijd heb ik een oefenrubriek voor nieuwe of jonge voltigepaarden uitgeschreven. Dit is heel goed bevallen, het geeft onervaren paarden de rust en ruimte om te wennen aan de drukte van een voltigewedstrijd. In deze rubriek mag je muziek gebruiken, maar dat hoeft niet. De voltigeur of longeur kan zelf bepalen wat er wordt gedaan in de ring. Alleen het paard krijgt een beoordeling en de longeur eventueel tips voor het longeren.

Mede hierom vind ik het leuk om aan het voltigeforum deel te nemen. Door mijn ervaring in de paardensport wil ik graag eraan bijdragen de sport leuk te houden voor de voltigeurs en de prettig voor de paarden.

 

 

Categorie: voltigeforum, disciplineforum

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021
  • Online KNHS College Tour Drieluik Voltige
    Online KNHS College Tour Drieluik Voltige
  • Drie Nederlandse nominaties voor FEI Awards 2021
    Drie Nederlandse nominaties voor FEI Awards 2021