­ Aanmelden leden bij de KNHS - KNHS

Aanmelden leden bij de KNHS

Sportaanbieders kunnen op meerdere manieren leden aanmelden bij de KNHS. Hoe? Dat leest u hieronder op volgorde van voorkeur. Als u uw leden aanmeldt via mijnKNHS is dat de snelste manier, maar dit kan ook via Manegeplan of ruiters kunnen dit zelf doen. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden.

1e Mijn KNHS voor sportaanbieders: de sportaanbieder geeft de nieuwe leden door

Mijn KNHS biedt een organisatieportaal voor sportaanbieders. Het organisatieportaal van Mijn KNHS gaat via een persoonlijk account en dus moet iemand bij een sportaanbieder zelf KNHS-lid zijn om te kunnen inloggen. Vaak heeft de eigenaar van een FNRS-bedrijf  een gratis KNHS-lidmaatschap. Zorg dat degene die de administratie doet lid is van de KNHS. Diegene kan gekoppeld worden aan het bedrijf op verzoek van de eigenaar. Een mail naar de Sportaanbiedersdesk is hiervoor voldoende.

Aanmelden van leden via Mijn KNHS heeft de voorkeur omdat het in een gesloten beveiligde omgeving plaatsvindt. Mijn KNHS is gratis beschikbaar voor elke KNHS- en FNRS-sportaanbieder.

Aan- en afmelden van leden in Mijn KNHS kan via het tabblad “mijn leden” in het deel “mijn organisatie”. Hier staat een overzicht van uw klanten die aangemeld zijn als KNHS-lid. Een organisatie kan bestaan uit meerdere afdelingen, zoals de rv voor paarden en de pc voor pony’s. In Mijn KNHS heeft iedere afdeling een eigen pagina, wisselen kan via de grijze bovenbalk. Nieuwe leden kunt u aanmelden door te klikken op “mijn organisatie” en vervolgens op “mijn leden”. Klik vervolgens op “voeg lid toe”. Kies voor “relatienummer bekend” of “geen relatienummer of onbekend”.  Voer alle gegevens in. Een geboortedatum is verplicht. Klik vervolgens steeds door middel van de pijl naar de volgende invulvelden. Als er een e-mailadres is ingevuld ontvangt het lid de welkomstmail. Klik bij het volgende scherm op “afronden” of “voeg lid toe”. Als alle nieuwe leden zijn toegevoegd, kunt u door naar “afronden”. In de ‘winkelwagen’ staan alle nieuw aangemaakte leden. Klik op bevestigen om ze definitief aan te melden. Na bevestiging van de voorwaarden kan het scherm gesloten worden.
-------------------------------------------------------------------------- 

2e Mijn KNHS voor ruiters: ruiter maakt zelf KNHS-account aan

Een account aanmaken in Mijn KNHS kan door de ruiter zelf gedaan worden. De ruiter registreert zich op Mijn KNHS via www.mijnknhs.nl. Daarna wordt dit account geactiveerd via mail aan de ruiter. Ruiter logt in op Mijn KNHS en kiest ‘word lid’, inclusief betaling online. Ruiter geeft relatienummer door aan de sportaanbieder en de sportaanbieder geeft dit door aan de KNHS Ledenadministratie om te koppelen aan zijn/haar bedrijf of vereniging. Daarna krijgt de ruiter ook de bijbehorende welkomstmail en het ruiterpaspoort (indien van toepassing) toegestuurd.
-------------------------------------------------------------------------- 

3e QR code gebruik: voor aanmelden Bixie & Friends

Aanmelden met een QR-code op locatie bij de sportaanbieder is al mogelijk voor de Ruiteropleiding  Bixie&Friends. De betaling is dan direct online. De ruiter (of ouder) meldt zich eenvoudig en snel via de mobiele telefoon zelf aan en kan direct het KNHS-lidmaatschap betalen. De sportaanbieder kan zijn bedrijf hiervoor opgeven en ontvangt een QR-code gekoppeld aan het bedrijf of vereniging.

De QR-code kan door de sportaanbieder gedeeld worden via een folder, e-mail of een ander communicatiemiddel. De QR-code kan ook met een display op de balie gezet worden.

Let op: aanmelden met de QR-code is nu alleen nog mogelijk voor Bixie & Friends. Dit wordt binnenkort uitgebreid voor alle lidmaatschappen. Ook wordt het dan mogelijk om de factuur achteraf te betalen in plaats van rechtstreeks online.
-------------------------------------------------------------------------- 

4e ManegePlan: voor aanmelden door FNRS-sportaanbieders

Als een FNRS-bedrijf werkt met ManegePlan, dan kan de aanmelding van nieuwe KNHS-leden automatisch worden ingeregeld door bij ManegePlan aan te geven dat je nieuwe leden via Manegeplan wilt aanmelden. Manegeplan zet hiervoor een vinkje aan, waardoor de ledeninformatie automatisch uitgewisseld wordt. In de uitwisseling tussen ManegePlan en de KNHS worden ook afmeldingen meegenomen.
-------------------------------------------------------------------------- 

5e Excel bestand: sportaanbieder geeft gegevens van de ruiters handmatig door

De KNHS biedt een model invulsheet aan waar de gegevens van nieuwe leden op ingevuld kunnen worden. Deze moet verzonden worden naar de Sportaanbiedersdesk van de KNHS. Deze gegevens worden dan rechtstreeks geïmporteerd in het KNHS-systeem. Deze manier is privacygevoelig en daarom heeft direct invoeren in Mijn KNHS de voorkeur.
--------------------------------------------------------------------------  

6e HTP Software (van PPHO): voor aanmelden door FNRS-sportaanbieders.

Als een FNRS-bedrijf werkt met HTP, dan kan de aanmelding via deze software verlopen. De ruitergegevens moeten geëxporteerd worden uit HTP zodat de KNHS in haar systeem kan importeren.

Hierbij is het van belang dat de exportkolommen overeenkomen met die van het KNHS Excel model voor het aanleveren van ruiters. Daarnaast is het belangrijk dat alleen de nieuwe leden in dit bestand staan en niet alle leden, want dan moet er nog handmatig ontdubbeld worden en dat vergroot de kans op fouten. 
-------------------------------------------------------------------------- 

7e Papieren lesovereenkomsten: handmatig nieuwe leden doorgeven.

De papieren lesovereenkomsten kunnen ook nog toegestuurd worden aan de KNHS en worden dan door de KNHS verwerkt. Gezien de privacy en vertraagde snelheid van aanmelden en ontvangen welkomstpakket door de ruiter, heeft dit niet de voorkeur. Dit kan per post gestuurd worden aan  Ledenadministratie van de KNHS of als scan per mail worden verstuurd naar de Ledenadministratie via sportaanbiedersdesk@knhs.nl
-------------------------------------------------------------------------- 

Contact & ondersteuning

Voor contact en ondersteuning is de KNHS Sportaanbiedersdesk er voor u via sportaanbiedersdesk@knhs.nl en per telefoon via 0577 – 408 290 van ma t/m vrij van 9:00-14:00 uur. Of neem contact op met een van de KNHS accountmanagers via accountmanagement@knhs.nl of benader ze persoonlijk via mail of telefoon. De KNHS helpt graag!

Ander Nieuws

  • Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
    Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
    IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo