­ Maak kennis met Hippische Platforms - KNHS

Maak kennis met Hippische Platforms

Om meer mensen aan het paardrijden te krijgen heeft de KNHS het plan ontwikkeld voor het inrichten van Hippische Platforms in de regio’s. Hiervoor wil de KNHS in de provincies belanghebbende partijen bij elkaar brengen zoals: paardensportaccommodaties, ruitersportcentra, maneges, verenigingen, pension- en trainingsstallen en instructeurs, evenementenbureaus, terreinbeheerders, toeristische instellingen, natuurorganisaties, stamboeken, onderwijsinstellingen en hippische gebruikers.

Doel hiervan is om initiatieven dichter bij de eindgebruikers te laten plaatsvinden en nieuwe projecten op te pakken welke specifiek voor de regio van belang zijn.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn het regionaal opleiden van instructeurs en officials, Cross Challenge (meer jongens te paard), Menukaart voor de sport (kinderen van de basisscholen in aanraking laten komen met paardrijden).

Vanuit het KNHS-regiobestuur wordt per regio een kernteam benoemd, welke bestaat uit sterke hippische organisaties of bedrijven, KNHS-verenigingen en FNRS ruitersportcentra en wedstrijdorganisaties. Hierna wordt er gezocht naar andere belanghebbende partijen, die de maatschappelijke en economische meerwaarde van paardrijden herkennen en willen ondersteunen.

Samen met deze partijen wordt er een praktisch regionaal beleidsplan ontwikkeld om paardrijden dicht bij huis te activeren en worden er een aantal projecten uitgelicht om mee van start te gaan.

Daarnaast wordt er ook specifiek aandacht besteed om met de achterban in de regio te communiceren, b.v. social media, een digitaal platform, en door regelmatige bijeenkomsten.

Meer mensen aan het paardrijden krijgen of behouden is goed voor ons allemaal!

Meer informatie?
Heeft u vragen over de Hippische Platforms of wilt u hieraan deelnemen? Stuur dan een e-mail naar accountmanagement@knhs.nl 

Ander Nieuws

  • Ruiters van TeamNL op weg naar Tokio: Update vanuit Luhmühlen *video*
    Ruiters van TeamNL op weg naar Tokio: Update vanuit Luhmühlen *video*
  • KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
    KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
  • Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021