­ Organiseer een Enjoy the Ride rit - KNHS

Organiseer een Enjoy the Ride rit

Zijn er in de omgeving van jouw vereniging of ruitersportcentrum mooie buitenrijmogelijkheden? Organiseer dan eens een buitenrit met Enjoy the Ride rit en breng uw accommodatie op professionele wijze onder de aandacht bij bestaande en nieuwe leden of klanten.

Wie kan een Enjoy the Ride rit organiseren?

Enjoy the Ride is het buitenrijconcept van de KNHS en FNRS. Dit betekent dat FNRS Ruitersportcentra en KNHS verenigingen Enjoy the Ride ritten kunnen organiseren. Een Enjoy the Ride rit heeft altijd een kortere en een langere afstand, waarbij de route wordt uitgezet met gekleurd tape. Halverwege is een pauzeplaats met een hapje en drankje en bij terugkomst een lunch of buffet. Als organisator kunt u uw rit een geheel eigen draai en invulling geven, bijvoorbeeld door er een thema aan te koppelen. De hoogte van het inschrijfgeld bepaalt u zelf, maar KNHS-leden krijgen wel altijd €5 korting.

Waar begin ik?

Neem contact op met de afdeling Recreatiesport van de KNHS. Het Enjoy the Ride team ondersteunt u bij de organisatie met tips en adviezen en kiest in overleg met u een geschikte datum. Voor de landelijke spreiding en een zo hoog mogelijk aantal deelnemers per rit is het namelijk niet mogelijk om meerdere Enjoy the Ride ritten te organiseren op dezelfde dag binnen een straal van 30 kilometer. Heeft u een datum gepland dan ontvangt u een toolkit met alle benodigde materialen, zoals tape en veiligheidshesjes.

Wat kost het?

Organiseert u voor het eerst een Enjoy the Ride rit, dan kunt u de benodigde materialen in de KNHS-webshop bestellen zoals startnummers, een start- en finishvlag, tape voor het uitzetten van de route, veiligheidshesjes voor vrijwilligers. Wanneer u officeel de rit aanmeld bij de KNHS ontvagt u een digitaal draaiboek voor het organiseren van de rit.

Folders en posters om uw rit te promoten kunt u opvragen door een mail te sturen naar recreatie@knhs.nl. 

U kunt rekenen op advies en ondersteuning bij het organiseren van een rit en natuurlijk promotie van uw rit via de KNHS media, social media en zoveel mogelijk andere (hippische) media. Voor deelnemers aan een rit gelden de deelnamevoorwaarden, zie onderaan deze pagina.

Ik wil graag eerst meer informatie

Dat kan. Er is een folder voor organisatoren die u digitaal kunt opvragen via recreatie@knhs.nl 

 

Ander Nieuws

  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
  • Marten Luiten opnieuw verkozen tot KNHS Talent van het Jaar
    Marten Luiten opnieuw verkozen tot KNHS Talent van het Jaar