­ ANWB Lichtbrigade - veilig op de fiets - KNHS

ANWB Lichtbrigade - veilig op de fiets

Bij de KNHS en FNRS staat veiligheid centraal. Dagelijks fietsen duizenden kinderen en jongeren van en naar het ruitersportcentrum, pensionstal of paardensportvereniging voor hun paardrijles. Ook straks, in het donker. Wij willen dat uw lesklanten ook dan nog goed verlicht de weg op kunnen. Daarom hebben we ons aangesloten bij de ANWB Lichtbrigade en nodigen we alle sportaanbieders uit om zelf acties rondom veiligheid en verlichting te organiseren.

Meld je nú aan bij de Lichtbrigade

Meld je vereniging, pensionstal of ruitersportcentrum aan bij de Lichtbrigade en je ontvangt in september een toolbox met o.a. checkkaarten, schroevendraaiers, batterijen en een aantal reflectoren en lampensetjes. Ook komt er een draaiboek én promotiemateriaal om zelf een actie te bedenken én aan te kondigen. Aanmelden kan via www.anwb.nl/lichtbrigade via de button 'Aanmelden leden´, ook als u geen lid bent van de ANWB. Dat is leuk én simpel! Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal toolboxen beschiknaar en op = op!

Direct aanmelden voor de Lichtbrigade 

Over de ANWB Lichtbrigade

Dagelijks fietsen duizenden kinderen en jongeren van en naar het ruitersportcentrum, pensionstal of paardensportvereniging voor hun paardrijles. Ook straks, in het donker. Bij de KNHS en FNRS staat naast plezier veiligheid te allen tijde centraal. Op en naast het paard natuurlijk, maar ook op een stalen ros! In juli 2016 hebben de KNHS en de ANWB daarom de handen in een geslagen en zijn een samenwerking aangegaan, waarin de ANWB ons ondersteunt naar meer verkeersveiligheid voor ruiters, menners en andere verkeersdeelnemers. In 2017 heeft dat geleid tot een uitbreiding en aansluiting bij de ANWB Lichtbrigade, iets waar we heel trots op zijn!

Jongeren niet goed verlicht
Uit recent onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders in de afgelopen wintermaanden een onveilige verkeerssituatie hebben meegemaakt als gevolg van het ontbreken van goed fietslicht. Dit kan en moet beter. Kinderen en jongeren kunnen we niet vaak genoeg wijzen op het belang van goede fietsverlichting (en een goede verlichting te paard!). Samen met u, onze ruitersportcentra, pensionstallen en paardensportverenigingen, werken we daar graag aan. Uit onderzoek blijkt dat jongeren het vaakst hun fietsverlichting niet op orde hebben. Dit treft dus ook paardensporters op uw vereniging of manege. Daarom is een fietscheck belangrijk, want de kans op een aanrijding in het donker neemt met 20% af als je goede verlichting voert. Samen maken we het fietsverkeer naar en van het ruitersportcentrum een stukje veiliger!

Over de ANWB
De ANWB zet zich al ruim 130 jaar in voor het vergroten van de verkeersveiligheid. Goed verlicht op de fiets zijn, hoort ook daarbij. Daarom gaat De Lichtbrigade elk jaar in oktober het land in om iedereen te wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Samen met vrijwilligers, leden, verenigingen, NS en de ANWB winkels organiseerden zij in 2016 ruim 2600 fietsverlichtingschecks door heel het land.

Categorie: verkeer, verkeersveiligheid, zichtbaarheid

Ander Nieuws

  • Column Theo Fledderus: Samen staan we sterk
    Column Theo Fledderus: Samen staan we sterk
  • Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Sanne Beijerman
    Expertspanel Beroepsgroep Hippische Instructeurs: Sanne Beijerman
  • ANWB Lichtbrigade: Aandacht voor veiligheid op een stalen ros
    ANWB Lichtbrigade: Aandacht voor veiligheid op een stalen ros