­ Sportaanbiedersmonitor 2018 - KNHS

Sportaanbiedersmonitor 2018

Hoe doet uw vereniging het in 2018? Krijg inzicht en doe mee met de Sportaanbiedersmonitor 2018!

Wist je dat de gezonde sportaanbieders van nu, voorheen vooral:

 • Nieuwe/creatieve mogelijkheden zochten om meer leden te werven.
 • Goed omgingen met stijgende kosten, sponsorgebrek en afnemende subsidies
 • Hebben geïnvesteerd in technisch kader, goede samenwerkingen met sleutelfiguren en in een verenigingsstrategie met visie, missie en doelstellingen, gedeeld onder de leden.
 • Besturen zich vaker lieten zien bij verenigingsactiviteiten.

Dit en nog veel meer resultaten komen uit de jaarlijkse Sportaanbiedersmonitor van NOC*NSF, dit jaar genaamd “Clubmetingen”. Dit is een sportbreed onderzoek, maar dit jaar kunnen we ook sport specifieke resultaten inzien en resultaten op regionaal niveau, bv. ter onderbouwing van aanvragen bij de gemeente of voor het werven van nieuwe sponsors voor de vereniging.

Clubmetingen.nl is een initiatief van NOC*NSF en sportbonden. Het doel van Clubmetingen.nl is sportclubs meer inzicht geven in hun club. Als sportclub vul je de quick scans in en word je daarna één keer per kwartaal benaderd om de meting in te vullen. Zo kun je zien wat de veranderingen zijn die jouw sportclub doormaakt op het gebied van onder andere beleid en cultuur of de mate van openheid. De resultaten kun je weer gebruiken voor het maken van je verenigingsplan, het bepalen van richting voor je vereniging, voor onderbouwing van gemeentelijk aanvragen of voor het overtuigen van sponsoren om in jouw vereniging te investeren. 

Twijfel dus niet en log in om de onderstaande vragenlijsten in te vullen via www.clubmetingen.nl :

 • Basis op orde - hoe sterk is jouw sportclub?
 • Open en ondernemend - Is jouw sportclub een open club?
 • Aanvullende vragenlijst op themaverdieping - thema’s zoals beleid, financiën, accommodaties, leden

De informatie over jouw sportclub kan, na jouw toestemming, worden ingezien door de sportbond of de gemeente van jouw club. Het gaat hierbij uitsluitend om informatie over de sportclub en niet over persoonsgegevens. Zij gebruiken deze informatie om ondersteuning te bieden in de ontwikkeling van sportclubs en samen een bijdrage te leveren aan de sport in Nederland.

Veilig Sportklimaat Verenigingstrajecten

Daarnaast is de KNHS momenteel bezig met het uitzetten van VSK Verenigingstrajecten, waar kansrijke verenigingen aan deel kunnen nemen en waarop de KNHS specifieke ondersteuning inzet met diverse workshops en verenigingsbegeleiding. Om hiervoor in aanmerking te komen, nemen we de resultaten uit de Sportaanbiedersmonitor ook mee. Verdere informatie hierover volgt snel!

Vragen of opmerkingen?

Mail dan naar sportaanbiedersdesk@knhs.nl  en een van de KNHS accountmanagers neemt contact met u op of maakt een afspraak op locatie. 

Ander Nieuws

 • Drie winnaars bij KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Beuningen
  Drie winnaars bij KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Beuningen
 • Evi van Rooij wint KNHS-Felix Hippisch Cup in De Meern
  Evi van Rooij wint KNHS-Felix Hippisch Cup in De Meern
 • Met Witte Van Moort gratis naar para-paardensportavond tijdens The Dutch Masters
  Met Witte Van Moort gratis naar para-paardensportavond tijdens The Dutch Masters