­ Sportaccommodatie van het jaar - KNHS

Sportaccommodatie van het jaar

Iedere sporter is gebaat bij een toekomstbestendige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Daarom zijn wij op zoek naar het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. En dan zijn we niet alleen benieuwd naar de plannen, maar vooral naar wat jullie al gerealiseerd hebben. Wil jij jouw vereniging in de spotlight zetten? Meld je dan aan!

Sportaccommodatie van het jaar is een initiatief van NOC*NSFKenniscentrum Sport & BewegenMulier Instituut en RVO.

Deze award is bedoeld om sportverenigingen te inspireren tot het verduurzamen van hun accommodatie. Dit met als doel om de branche verder te verduurzamen en toekomstbestendig te maken.

 • Maak kans op dé titel Sportaccommodatie van het jaar 2022.
 • Maak kans op een geldprijs (t.w.v. €750, €1000 of €2000).
 • Haal jij de top 3? Dan maken wij een unieke video van jouw vereniging.

Klik hier om mee te doen


Meedoen
Je kunt je inschrijven vanaf 10 november 2021 t/m 1 maart 2022. De drie genomineerden worden op 10 maart bekend gemaakt, tijdens de vakbeurs Sportaccommodaties. 

Behoor jij tot één van de drie genomineerden? Dan wordt er in aanloop naar de prijsuitreiking een video gemaakt op jouw club. Op 11 mei 2022 bij FC Burgum (winnaar 2021) zullen de genomineerden een presentatie geven aan de jury, waarna de 1e, 2e en 3e prijs uitgereikt wordt. 

De winnaars ontvangen een waardecheque €2.000 (1e prijs), €1.000 (2e prijs) en €750 (3e prijs) om te besteden aan de sportaccommodatie.

Spelregels

 • Alleen sportaccommodaties waar de verduurzaming al gerealiseerd is of zich in de realisatiefase bevindt, komen in aanmerking. 
 • Alleen verenigingen die lid zijn van een sportbond aangesloten bij NOC*NSF kunnen de sportaccommodatie van hun keuze nomineren.
 • De volgende type sportaccommodaties kunnen genomineerd worden:
  • Een sportaccommodatie in eigendom van een sportvereniging.
  • Een gemeentelijke sportaccommodatie waar verenigingen gebruik van maken.
  • Een openbare sportlocatie (stadspark, bos, strand, …), waar een sportvereniging gebruik van maakt.

Meer informatie
De award ‘Sportaccommodatie van het Jaar’ wordt komend jaar voor de derde keer uitgereikt. Dit is een samenwerking tussen NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen. Daarnaast zijn het Mulier Instituut en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertegenwoordigd in de jury. Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Een duurzame sportaccommodatie is immers toekomstbestendig, is effectief en efficiënt ingericht en creëert optimale sportomstandigheden voor iedereen. Klik hier voor meer informatie. 

Ander Nieuws

 • Prachtige tweede Hippiadedag met 13 pony dressuurkampioenen
  Prachtige tweede Hippiadedag met 13 pony dressuurkampioenen
 • Liveblog Hippiade 2022 - Woensdag 17 augustus
  Liveblog Hippiade 2022 - Woensdag 17 augustus
 • Zeer geslaagde eerste Hippiadedag
  Zeer geslaagde eerste Hippiadedag