­ Algemeen protocol sport van NOC*NSF - KNHS

Algemeen protocol sport van NOC*NSF

Met het protocol verantwoord sporten willen NOC*NSF, de sportbonden en de VSG de gemeenten en uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen en hen aandachtspunten voor nadere uitwerking aanreiken. Hierbij willen we zoveel mogelijk ruimte voor lokaal maatwerk bieden, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.

Het aangepaste algemene Protocol verantwoord sporten voor kinderen en volwassenen is op 8 mei 2020 door NOC*NSF en Vereniging van Sport en Gemeente (VSG) gepubliceerd. Met dit protocol wordt richting gegeven en aandachtspunten voor nadere uitwerking aangereikt voor gemeenten en uitvoerende partijen. Hierbij is zoveel mogelijk ruimte gehouden voor lokaal maatwerk, uiteraard binnen de kaders van het kabinetsbeleid en de richtlijnen van het RIVM.
 
Onderstaande punten uit het protocol willen wij extra benadrukken: 

 • Dit protocol kan pas in werking treden zodra de tekst in de lokale noodverordening is aangepast en van kracht is.
 • Wat betreft clubhuizen/sportkantines/verenigings-horeca wordt onderzocht in hoeverre zij met de later geldende richtlijnen die voor de horeca gelden mee kunnen doen.
 • Trainers, begeleiders en vrijwilligers van boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich op buiten sportparken of in de openbare ruimte in groepen kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts.
 • Sporters boven 70 jaar en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij op buiten sportparken of in de openbare ruimte zich in groepen kunnen te begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts.
 • Voor volwassenen vanaf 19 jaar is het toegestaan om met of zonder begeleiding in hardloop-, wieler- en andere sportgroepjes in de openbare ruimte te trainen. Hanteer hierbij de voorwaarden zoals opgenomen in de lokale noodverordening. Vermijd daarbij de drukte.

In het aangepaste algemene protocol staan de wijzigingen in oranje.

Lees en download hier het aangepaste algemene protocol.

 

Ook interessant:

Ander Nieuws

 • Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
  Titelverdedigers van start bij NK voor springruiters
 • WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door
  WK Jonge Springpaarden 2020 in Lanaken gaat niet door
 • Online masterclass Rob Ehrens nu beschikbaar op Horseriding.Academy
  Online masterclass Rob Ehrens nu beschikbaar op Horseriding.Academy