­ Compensatieregelingen voor sportverenigingen voor schade corona - KNHS

Compensatieregelingen voor sportverenigingen voor schade corona

De overheid heeft verschillende regelingen voor de sportsector om de schade veroorzaakt door corona (deels) te compenseren. Maar al die verschillende regelingen maken het voor sportverenigingen niet per sé overzichtelijker. Om clubs hier wegwijs in te maken staat nu een speciale hulptool online, samengesteld door sportbonden in samenwerking met NOC*NSF.

In de tool ‘Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’ staat eenvoudig uitgelegd welke overheidsregelingen er zijn en ontdekken verenigingen voor welke regelingen ze wel en niet in aanmerking komen.

De tool bevat op hoofdlijnen “De financiële keten van een sportclub” en laat zien welke financiële relaties er kunnen zijn tussen sporter, sportclub en sportbond en hoe die met elkaar samenhangen. De financiële compensatieregelingen van de overheid zijn erop gericht om de schade te vergoeden voor concreet genoemde kostenposten. Daarom is het van belang dat sportclubs en sportbonden hier goed naar kijken voordat ze eventuele eigen afspraken of regelingen gaan maken over financiële compensatie. Want dat kan er onbedoeld toe leiden dat er sprake kan zijn van minder financiële compensatie uit de Rijksregelingen, zoals de TASO, TVS en NOW. In het dossier wordt dat verder uitgelegd.

Bekijk hier de tool ’Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub’

NOC*NSF zorgt ervoor dat deze tool steeds geactualiseerd is als er nieuwe regelingen of ontwikkelingen zijn. De wetteksten van de nieuwe TASO-Q4 en TVS-Q4 zijn inmiddels gepubliceerd in de Staatscourant, waarmee deze regelingen definitief zijn geworden. Deze tekst is in de tool te vinden. Volgende week zal de regeling publieksvriendelijk worden gepresenteerd op de website van DUS-I, het uitvoeringsloket. Van 19 februari tot en met 5 april a.s. kan daar compensatie via de TASO-Q4 worden aangevraagd. Het loket voor de TVS-Q4 is geopend van 9 maart tot en met 3 mei 2021. Houdt de site van NOC*NSF dan ook in de gaten voor de laatste updates. De KNHS volgt deze updates en publiceert het op het sportaanbiedersdeel van de KNHS site.  

Ander Nieuws

  • Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
    Edward Gal weer superieur met zijn Totilas-zonen
  • CAI Kronenberg generale repetitie WK tweespannen 2021
    CAI Kronenberg generale repetitie WK tweespannen 2021
  • #Welzijnsweetje: Hoe herken je een gezond paard?
    #Welzijnsweetje: Hoe herken je een gezond paard?