­ Corona & sportaanbieders - KNHS

Corona & sportaanbieders

De nieuwe corona maatregelen met een lockdown, zijn ingegaan op zondag 19 december om 05.00 uur. Binnensportlocaties zijn gesloten. Locaties "voor dierverzorging en -gezondheid", zoals maneges hebben een uitzondering op de sluitingstijd i.v.m. dierverzorging. Buitensportlocaties zijn open tussen 5.00 en 17.00 uur. Kinderen t/m 17 jaar mogen buiten paardrijden en onderling wedstrijd rijden met leden van de eigen vereniging. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen buiten paardrijden en houden daarbij 1,5 meter afstand. Momenteel worden de compensatie regelingen verder ingevuld voor o.a. de sportsector.

Voor dierverzorging geen sluitingstijd
Locaties "voor dierverzorging en -gezondheid", zoals maneges hebben een uitzondering op de sluitingstijd i.v.m. dierverzorging. Lees dit terug of verwijs hiernaar op de site van de Rijksoverheid

Aanbevelingsbrief voor gemeenten 
De KNHS en FNRS hebben een brief gemaakt, ondertekend door beide directeuren, die je als sportaanbieder op een paardensportlocatie kunt gebruiken om lokaal toestemming te krijgen om paarden te verzorgen en te rijden na 17.00 uur. 
De brief is hier te downloaden.

Compensatie regelingen
De bekende generieke steunmaatregelen, zoals de NOW worden weer van kracht, maar daarnaast komt er ook een additioneel steunpakket voor de amateursport. De TASO en TVS die we uit de voorgaande perioden kennen zullen weer worden ingezet. Voor de aanbieders van amateursport is maximaal € 5 miljoen beschikbaar om hen te compenseren voor geleden schade in deze periode. Na de jaarwisseling wordt duidelijk hoe de regelingen er precies uit komen te zien en wanneer de loketten geopend worden. Lees hierover meer door te klikken op de verschillende regelingen hieronder: TASO, TVS, NOW EN TVL. Let op! Het NOW loket is inmiddels geopend. 

Volg op het KNHS Nieuws de laatste corona update >> 

Categorie: coronamaatregelen, tegemoetkomingen, taso, tvl, now, tvs, corona poster