­ Corona & sportaanbieders - KNHS

Corona & sportaanbieders

Onze paardensportaanbieders hebben, net zoals vele anderen in de sportsector, een behoorlijke klap gekregen van de Corona crisis. Inmiddels is gelukkig het normale leven weer in volle gang, maar dit betekent niet altijd dat ook alles weer terug naar normaal is qua bijvoorbeeld financiële situatie of bedrijvigheid en personeelsaanbod. De overheid ziet dit ook en biedt ook nu nog compensatieregelingen aan voor de sportsector. De sportsector krijgt sectorspecifieke steun ook na de periode van corona maatregelen.

Nieuwe aanvraagronde TVS en TASO regeling
Specifiek voor de sportsector is er een steunpakket voor amateursportorganisaties. Dit geldt in ieder geval tot en met januari 2022. Het pakket bestaat onder andere uit de Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS), een huurkwijtscheldingsregeling voor verhuurders die een accommodatie verhuren aan een sportvereniging en de Tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO), dit is een regeling tegemoetkoming in de vaste lasten voor verenigingen met accommodatie in eigendom of beheer (TASO). Daarom volgt er een nieuwe aanvraagronde voor de TVS- en TASO-regeling. Deze gaat over de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022. U kunt in de periode van 25 april 2022 tot en met 30 mei 2022 de aanvraag indienen. Meer informatie en linken vind je via Corona & sportaanbieders - KNHS.

Specifiek voor de sportsector is er een steunpakket voor amateursportorganisaties. Dit geldt in ieder geval tot en met januari 2022. Lees er alles over en ontdek waar het pakket uit bestaat via de linken naar de website van de Rijksoverheid:

  1. Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties (TVS)

    Een huurkwijtscheldingsregeling (TVS) voor verhuurders die een accommodatie verhuren aan een sportvereniging.

  2. Tegemoetkoming amateursportorganisaties (TASO)

    Een regeling tegemoetkoming in de vaste lasten voor verenigingen met accommodatie in eigendom of beheer (TASO).

Categorie: coronamaatregelen, tegemoetkomingen, taso, tvl, now, tvs, corona poster