­ Corona & sportaanbieders - KNHS

Corona & sportaanbieders

De sport is sinds eind juni weer grotendeels open en draait weer volop, daar zijn we enorm blij mee. NOC*NSF heeft een toolkit gemaakt die sportaanbieders helpen om weer coronaproof de sport te kunnen aanbieden. Voor de meeste sportaanbieders betekent het nu veel drukte op de accommodatie, maar soms ook nog in de administratie. Er is ook nog steeds de mogelijkheid om de steunmaatregelen voor de sportsector voor 2021 te benutten. Voor beiden gebieden vind je meer informatie en de link naar de toolkits hieronder.

Toolkit voor clubs: Jouw accommodatie weer coronaproof
Met een eenduidige inrichting en slimme gedragsmaatregelen is het voor mensen eenvoudiger om coronamaatregelen op te volgen. Afgelopen maand is daarom i.s.m. met gedragspsychologen en het CMT Sport tooling doorontwikkeld voor sportaccommodaties en clubs om na de zomervakantie weer coronaproof van start te gaan. De tool bevat op basis van het sportprotocol tips en adviezen voor hoe je per ruimte met corona om kan gaan als club. Per ruimte zijn diverse voorlichtingsposters, bordjes en stickers direct te downloaden.

Klik hier om naar de toolkit te gaan

Corona compensatie sportclubs
Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar die sportclubs steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. Ontdek voor welke regeling(en) jouw vereniging of accommodatie in aanmerking komt via de online tool "Vraag financiële compensatie aan voor jouw sportclub!"  van NOC*NSF.

Deze tool laat ook zien dat het belangrijk is dat juist sportclubs gebruik maken van de voor hen beschikbare regelingen.