­ Protocol Verantwoord Sporten - KNHS

Protocol Verantwoord Sporten

Met het protocol verantwoord sporten willen NOC*NSF, de sportbonden, VSG, gemeenten en uitvoerende partijen richting geven hoe te handelen tijdens de corona crisis en hen aandachtspunten voor nadere toepassing aanreiken. Sinds de nieuw geldende maatregelen van 19 december is er een aangepast protocol beschikbaar.

Het aangepaste Protocol Verantwoord Sporten is te downloaden op www.nocnsf.nl/sportprotocol. Daar vind je ook de meest gestelde vragen voor de sport breed. Met dit protocol wordt richting gegeven en worden aandachtspunten voor nadere uitwerking aangereikt. Dit protocol is juridisch gezien een advies voor het handelen op buiten- en binnensportlocaties en in de openbare ruimte.

Gemeenten en veiligheidsregio's hebben de rol om te handhaven en om nadere lokale afspraken mee te maken. Een gemeente bepaald bijvoorbeeld ook wanneer wel of niet een locatie als sportlocatie wordt bestempeld en welke maatwerk afspraken er mogelijk zijn, mede omdat er ook dieren op onze paardensportlocaties gevestigd zijn en het niet alleen sportlocaties zijn. Zorg dus altijd voor contact met je gemeente en check de richtlijnen bij de je veiligheidsregio. 

Klik hier voor overzicht van alle veiligheidsregio’s en hun internetsites.

Ander Nieuws

  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
  • Marten Luiten opnieuw verkozen tot KNHS Talent van het Jaar
    Marten Luiten opnieuw verkozen tot KNHS Talent van het Jaar