­ TVL en belasting regeling - KNHS

TVL en belasting regeling

De TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) wordt voor het 4e kwartaal van dit jaar verhoogt met een subsidiepercentage van 85% naar 100%. Ondernemers kunnen gebruik maken van de TVL als zij meer dan 30% omzetverlies lijden ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020.

TVL
De TVL wordt berekend met het omzetverlies (minimaal 30%), het percentage vaste lasten en een subsidiepercentage van 100%. De TVL is alleen voor het vierde kwartaal (Q4) van 2021 aan te vragen. De gewijzigde TVL-regeling is onderweg naar de Europese Commissie voor goedkeuring. Meer informatie over de TVL en de opening van TVL Q4 2021 vindt u op de site van de Rijksoverheid

Het doel is om TVL Q4 2021 zo snel mogelijk te openen. Ondernemers kunnen TVL Q4 2021 na opening bij RVO aanvragen. Zodra de openingsdatum bekend is, wordt dat direct door RVO, KVK en Rijksoverheid vermeld.

Belasting regeling
Het kabinet heeft besloten het belastinguitstel voor ondernemers automatisch te verlengen tot eind 2021. Dit geldt voor betalingen tot en met 31 januari 2022. Ondernemers die nooit eerder om uitstel hebben gevraagd of alle schulden al hebben afgelost, kunnen dit alsnog aanvragen. Ook de invorderingsrente blijft een half jaar langer bijna 0%; tot 1 juli 2022. Dit was januari 2022. De terugbetaling van de belastingschuld start nog steeds vanaf 1 oktober 2022. Ondernemers krijgen dan 5 jaar de tijd om de belastingschuld af te lossen. 

Voor meer informatie en hoe belastinguitstel in te regelen, kunt u het beste gaan naar de site van de Rijksoverheid-Belastingregeling

Categorie: tegemoetkomingen, subsidie, tvl

Ander Nieuws

  • Subsidieregeling vervangt btw-aftrek voor sportaccommodaties
    Subsidieregeling vervangt btw-aftrek voor sportaccommodaties
  • 87 miljoen euro voor subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties
    87 miljoen euro voor subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties
  • Nieuwe subsidieregeling sportaccommodaties voor verenigingen per 1 januari 2019
    Nieuwe subsidieregeling sportaccommodaties voor verenigingen per 1 januari 2019