­ Verzekeringen - KNHS

Verzekeringen

Als vereniging of organisator van een paardensportwedstrijd loop je risico’s waar je niet elke dag bij stilstaat. De KNHS vindt het belangrijk dat verenigingen en organisaties goed op de hoogte zijn van eventuele risico’s en hoe je deze kunt verzekeren. Met dieren kan immers altijd iets onverwachts gebeuren. Door een ongeval op de vereniging of tijdens een evenement kunnen leden, deelnemers of bezoekers, maar ook de paarden schade oplopen.

Daar hoort een goede verzekering bij. De KNHS heeft daarom Zeker in Sport gevraagd de mogelijke risico’s in kaart te brengen en speciaal voor KNHS-verenigingen en KNHS-licentiehouders een voordelige aanbieding te doen. Bijvoorbeeld voor een bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering of een evenementenverzekering

Overstappen of nieuwe verzekering
Heeft jouw vereniging al een aansprakelijkheidsverzekering en wil je die laten beoordelen of wijzigen? Onze partner Zeker in Sport kan dan een passend aanbod doen om over te stappen van verzekering.

Als de aansprakelijkheidsrisico’s nog niet verzekerd zijn, kan er direct gebruik gemaakt worden van het aanbod van Zeker in Sport. Neem daartoe contact op met de adviesdesk via info@zekerinsport.nl of via 088 505 68 55. (ter info: doorgaans zijn polissen dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand).

Inhoudelijk vragen polis
Voor inhoudelijke vragen over deze verzekering, kan contact worden opgenomen met de adviesdesk.

Rechtszekerheid voor vrijwilligers
Dankzij een eerder rechtszaak, waarbj een vonnis werd uitgesproken, is vastgelegd dat een relatie tussen verenigingen en vrijwilligers in juridisch opzicht een verhouding werkgever-werknemer is. Voor de vrijwilligers biedt dit vonnis extra rechtszekerheid, wanneer zij betrokken raken bij een ongeval.

Het proefproces werd aangespannen door de Twentse letselschadeadvocaat mr. G.H.B. Andriol van Damsté Advocaten in Hengelo. Dit nadat een vrijwilligster van het dierenasiel in Almelo door een hond was gebeten. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat ze een spierdystrofie opliep en in een rolstoel belandde. Mr. Andriol besloot een beroep te doen op de zogenoemde Flexwet, speciaal in het leven geroepen om de rechtszekerheid voor ingehuurde arbeidskrachten vast te leggen. Het hof nam dit standpunt over en oordeelde dat de relatie tussen verenigingen en de vrijwilligers in juridisch opzicht moet worden beschouwd als een verhouding werkgever-werknemer.

Ook voor rijverenigingen en ponyclubs geldt dan ook wanneer de vrijwilliger iets in opdracht doet van de vereniging, de vereniging bij een ongeval aansprakelijk gesteld kan worden. Het is handig om de verzekeringspolis van de vereniging of organisatie hierop in te richten. 

Categorie: verzekering, bestuurdersaansprakelijkheidverzekering

Ander Nieuws

  • Doorlopende reis/annuleringsverzekering speciaal voor paardeneigenaren en  paardenliefhebbers!
    Doorlopende reis/annuleringsverzekering speciaal voor paardeneigenaren en paardenliefhebbers!
  • KNHS doorlopende reisverzekering die rekening houdt met je paard
    KNHS doorlopende reisverzekering die rekening houdt met je paard
  • Nieuw! KNHS doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering
    Nieuw! KNHS doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering