­ Verzekeringen - KNHS

Verzekeringen

Als vereniging of organisator van een paardensportwedstrijd loop je risico’s waar je niet elke dag bij stilstaat. De KNHS vindt het belangrijk dat verenigingen en/of organisaties goed op de hoogte zijn van eventuele risico’s en hoe je deze kunt minimaliseren. Met dieren kan immers altijd iets onverwachts gebeuren. Door een ongeval op de vereniging of tijdens een evenement kunnen leden, deelnemers of bezoekers, maar ook de paarden schade oplopen.

Daar hoort een goede verzekering bij. De KNHS heeft daarom Heilbron gevraagd de mogelijke risico’s in kaart te brengen en speciaal voor KNHS-verenigingen en -licentiehouders een voordelige aanbieding te doen. Bijvoorbeeld voor een bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering of een evenementenverzekering

Ook profiteren?

Heeft jouw vereniging al een aansprakelijkheidsverzekering en wil je die laten beoordelen of wijzigen? Onze partner Heilbron kan je een goed aanbod doen. Dan kan je van verzekering overstappen. Als je je aansprakelijkheidsrisico’s nog niet verzekerd hebt, kan je direct gebruik maken van dit aanbod. Neem daartoe contact op met Marjolein Bruggeman van Heilbron. Ter info: doorgaans zijn polissen dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand.

Vragen?

Marjolein Bruggeman

06-53840568

E-mail adres marjolein.bruggeman@heilbron.nl

Verenigingen en organisaties kunnen in grote financiële problemen raken wanneer ze hun vrijwilligers onvoldoende hebben verzekerd tegen ongelukken. Dat is het gevolg van een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem, dat heeft bepaald dat vrijwilligers voortaan juridisch worden aangemerkt als flexwerker.

Rechtszekerheid voor vrijwilligers

Voor de vrijwilligers biedt het vonnis echter extra rechtszekerheid, wanneer zij betrokken raken bij een ongeluk. Het proefproces werd aangespannen door de Twentse letselschadeadvocaat mr. G.H.B. Andriol van Damsté Advocaten in Hengelo. Dit nadat een vrijwilligster van het dierenasiel in Almelo door een hond was gebeten. Het slachtoffer raakte dusdanig gewond dat ze een spierdystrofie opliep en in een rolstoel belandde. Mr. Andriol besloot een beroep te doen op de zogenoemde flexwet, speciaal in het leven geroepen om de rechtszekerheid voor ingehuurde arbeidskrachten vast te leggen. Het hof nam dit standpunt over en oordeelde dat de relatie tussen verenigingen en de vrijwilligers in juridisch opzicht moet worden beschouwd als een verhouding werkgever-werknemer.

Ook voor rijverenigingen en ponyclubs geldt dan ook wanneer de vrijwilliger iets in opdracht doet van de vereniging, de vereniging bij een ongeval aansprakelijk gesteld kan worden. Het is handig om jouw verzekeringspolis hier even op na te lezen. 

Ander Nieuws

  • Mooie winnaars KNHS Topsport Jeugdcompetitie
    Mooie winnaars KNHS Topsport Jeugdcompetitie
  • NK springen levert veel informatie richting Olympische Spelen
    NK springen levert veel informatie richting Olympische Spelen
  • Marc Houtzager neemt leiding over in NK voor springruiters
    Marc Houtzager neemt leiding over in NK voor springruiters