­ Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) - KNHS

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld het verkrijgen van een nieuwe baan of het werken met minderjarigen bij een sportvereniging. Een Verklaring Omtrent het Gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag.

 

Een (VOG) is één van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op seksuele intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen. Door als vereniging een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

Voor vrijwilligers van sportorganisaties (als dit vrijwilligersorganisaties zijn) is de VOG gratis. Wil jij de gratis VOG aanvragen? Je bent maar 5 stappen verwijderd! Lees hier hoe je dit kan doen.

Op de website van NOC*NSF vind je nog meer interessante informatie omtrent de VOG. Zoals: een voorbeeldbrief voor vrijwilligers en veelgestelde vragen. Daarnaast hebben NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk ook de officiële website van de Regeling Gratis VOG opgericht.

https://www.nocnsf.nl/vog
https://gratisvog.nl/ 

Categorie: VOG

Relevante downloads

Ander Nieuws

  • KNHS-FNRS Springcompetitie 2021 verplaatst
    KNHS-FNRS Springcompetitie 2021 verplaatst
  • SRP: Vogelgriep vastgesteld in Kamperveen, enkele maatregelen voor de paardenhouderij
    SRP: Vogelgriep vastgesteld in Kamperveen, enkele maatregelen voor de paardenhouderij
  • SRP: Uitbraak vogelgriep Oldekerk, enkele maatregelen voor de paardenhouderij
    SRP: Uitbraak vogelgriep Oldekerk, enkele maatregelen voor de paardenhouderij