­ Menbewijs - KNHS

Menbewijs

Met het Menbewijs op zak hebben menners laten zien dat ze veilig en verantwoord in het verkeer meekomen en over alle belangrijke basisvaardigheden beschikken. De opleiding bestaat uit drie fasen: de basisopleiding 'Haal je Menbewijs met plezier' en de vervolgopleidingen voor tweespannen en langspannen.

De opleiding heeft een standaard opzet als leidraad, maar als je de opleiding gaat organiseren dan mag je daar een eigen invulling aan geven. Zo kun je de opleiding in een weekend aanbieden of juist verspreid over meerdere dagen of weken. Ervaren menners kunnen zich ook direct voor een examen inschrijven zonder de opleiding te volgen (uiteraard alleen na vooraf overleg). Om de opleiding aan te bieden heb je een gediplomeerde instructeur nodig die de opleiding mag geven, een accommodatie met veiligheidscertificaat en de benodigde materialen voor de lessen.

Interesse om de opleiding aan te bieden op uw accommodatie? Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Recreatiesport: recreatie@knhs.nl  

 • Opleiding Menbewijs organiseren

  • Wat houdt de opleiding voor het Menbewijs in?
  • Hoe kom ik aan de opleidingsboeken?

   De bijbehorende boeken van de opleiding bestel je ofwel vanuit het bedrijf of vereniging zelf via de KNHS-webshop (voor sportaanbieders geldt een speciale inkoopprijs), of je vraagt de kandidaten om de boeken zelf in de webshop te bestellen.

  • Welke prijs moet ik in rekening brengen?

   Omdat je als organisator zelf een opzet kiest bepaal je ook de prijs. De één kiest er voor om de opleiding in een weekend aan te bieden inclusief overnachting en catering, de ander om gedurende 10 weken 1 avond in de week theorie en praktijkles te geven. Neem in de prijsstelling ook de examenkosten mee. 

   Het aanvragen van een examen gaat via het exameninstituut SRR Nederland.

   Zie berichtgeving: https://www.knhs.nl/nieuws/2021/srr-knhs-en-fnrs-sluiten-overeenkomst-over-examinering-ruiter-en-menbewijs/