­ Ruiteropleiding Bixie&Friends - KNHS

Ruiteropleiding Bixie&Friends

Speciaal voor de jongste kinderen t/m 12 jaar die willen paardrijden, bieden de KNHS en FNRS de Bixie&Friends ruiteropleiding. Hierin leren kinderen op een veilige en leuke manier alles over pony's, de verzorging, de omgang en uiteraard het paardrijden en proeven rijden in 4 disciplines (dressuur, springen, voltige, eventing). Het programma is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen.

De kinderen krijgen een boekje "Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends" samen met het Bixie&Friends ruiterpaspoort als ze starten en lid worden van de KNHS. Op de vereniging of manege kan via de instructeurshandleiding Bixie&Friends lesgegeven worden, waarbij de kinderen stempels halen in hun stempelpad en diploma's voor de mijlpalen in de ruiteropleiding en proeven kunnen rijden (de wedstrijden). Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort. Dit kan op manegepony's en op eigen pony's. Kinderen met een eigen pony kunnen ook een gratis Startpas Bixie&Friends aanvragen, zodat hun gegevens geregistreerd kunnen worden bij de KNHS. De wedstrijden worden beoordeeld door een speciaal opgeleide Bixie&Friends jury. Voor de theorie kan het Bixie&Friends boek gekocht worden door de ruiters. 

Verder ontvangen de kinderen twee keer per jaar het Bixie&Friends magazine. Elke maand krijgen ze een digitale Bixie&Friends nieuwsbrief en op www.bixiekids.nl kunnen ook nog leuke spelletjes doen, video’s kijken.

      
Vb. Ruiterpaspoort met stempelpad

Starten met de Bixie&Friends ruiteropleiding en proeven
Wil je als vereniging starten met Bixie&Friends en het kennismakingspakket ontvangen? Maak dan een afspraak voor een werkbezoek van het KNHS-accountmanagement met volledige uitleg over het programma voor een soepele start. Meld je aan via accountmanagement@knhs.nl

Het Bixie&Friends ruiterpakket bestaat uit

Samen met KNHS-FNRS lidmaatschap voor 1 jaar:
- Bixie&Friends Ruiterpaspoort
- Boekje 'Mijn eerste paardrijles van Bixie&Friends'
- 2 keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de mat
- gratis Bixie&Friends startpas voor vast combinaties (eigen pony)

Voor instructeurs & wedstrijdorganisatie: de instructeurshandleiding en wedstrijd handleiding

De manege of vereniging kan via de webshop van Agradi Bixie&Friends boeken en Bixie&Friends spullen inkopen (50% korting als inkoper) en verkopen op de accommodatie:

 • Bixie&Friends ruiterboek
 • Bixie of Dancer rugzak
 • Bixie&Friends posters en ansichtkaarten
 • Bixie&Friends sokken
 • Bixie&Friends halster met halstertouw
 • Bixie of Dancer sleutelhanger 

Heb je als vereniging interesse in de Bixie&Friends ruiteropleiding en wedstrijden? Stuur dan een mail met je interesse, naam bedrijf en contactpersoon & functie naar accountmanagement@knhs.nl. We nemen dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek of werkbezoek met gratis kennismakingspakket. Je vindt onze gegevens ook hier:  https://www.knhs.nl/voor-sportaanbieders/knhs-accountmanagers

Categorie: Bixie&friends

Ander Nieuws

 • Save the date! 3 mei Bixie&Friends dag Ermelo
  Save the date! 3 mei Bixie&Friends dag Ermelo
 • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
  Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
 • Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
  Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program