­ Ruiteropleiding Bixie&Friends - KNHS

Ruiteropleiding Bixie&Friends

Speciaal voor de jongste kinderen t/m 12 jaar die willen paardrijden, bieden de KNHS en FNRS de Bixie&Friends ruiteropleiding. Hierin leren kinderen op een veilige en leuke manier alles over pony's, de verzorging, de omgang en uiteraard het paardrijden. Het programma is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen.

Hierbij worden kinderen samen met de pony Bixie en z'n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma's kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijdjes kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort.

      Vb. Ruiterpaspoort met stempelpad

Met Bixie&Friends is ook de eerste kennismaking op stal extra leuk. Kinderen maken eerst kennis met de pony’s in de stal en met Bixie en z'n vrienden. Ze leren hoe ze verzorgd worden, welk gedrag paarden en pony’s hebben en hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarnaast wordt natuurlijk ook begonnen met de paardrijlessen, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met vier disciplines: dressuur, springen, voltige en western.

Het lesmateriaal van de Ruiteropleiding Bixie&Friends is volledig afgestemd op de jongste jeugd. Er is veel aandacht voor het welzijn, verzorging en omgang met paarden. Iedereen krijgt een eigen Bixie&Friends Ruiterpaspoort waarin ze via een stempelpad hun vorderingen bijhouden. Ze kunnen  verschillende diploma’s halen bij hoogtepunten in de ruiteropleiding. Bijvoorbeeld als ze de eerste keer gegaloppeerd of gesprongen hebben.

Verder ontvangen de kinderen twee keer per jaar het Bixie&Friends magazine. Bomvol met leuke strips, spannende verhalen, knutseltips, aanbiedingen en informatie over de verzorging van paarden en pony’s. Elke maand krijgen ze een digitale Bixie&Friends nieuwsbrief en op www.bixiekids.nl kunnen ook nog leuke spelletjes doen, video’s kijken.

Aanmelden via QR-code of manegehouder
Om te starten met de Bixie&Friends ruiteropleiding, kunnen ruiters zich aanmelden als Bixie-lid bij de KNHS-FNRS via een QR-code op de bar met directe betaling of door opgave via de manege of vereniging met factuur per mail. Daarna wordt het gepersonaliseerde Bixie&Friends ruiterpakket met ruiterpaspoort en boekje "Mijn eerste paardrijles" en magazine toegestuurd vanuit de KNHS naar de ruiter en kunnen ze starten. In de KNHS-webshop kunnen sportaanbieders Bixie&Friends spullen inkopen en zelf aanbieden via de accommodatie om de Bixie&Friends beleving bij kinderen nog groter en leuker te maken. 

Snel en eenvoudig inschrijven
Terwijl de ruiters hun eerste groepsles krijgen, kunnen ouders hun kinderen inschrijven als nieuw KNHS-FNRS lid via de handige standaard met een accommodatie eigen QR-code. De QR-code kan ook per mail naar de klant worden gestuurd. Vervolgens hoeft de code alleen gescand te worden met een mobiele telefoon. Na het scannen komt men automatisch op de inschrijfpagina voor het Bixie&Friends Ruiterpakket voor de betreffende accommodatie. Nadat de betaling is gelukt, is de ruiter direct officieel lid van de KNHS en kan de Ruiteropleiding beginnen. Meer verenigingen en maneges kunnen zich aanmelden via accountmanagement@knhs.nl

Bij het starten met Bixie&Friends meld je de ruiter aan als KNHS-lid en ontvangt de ruiter thuis of via jouw manege of vereniging het Bixie&Friends Ruiterpakket bestaande uit:

- KNHS-FNRS lidmaatschap voor 1 jaar
- Bixie&Friends Ruiterpaspoort
- Boekje 'Mijn eerste paardrijles van Bixie&Friends'
- 2 keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de mat

Via jouw manege of vereniging of via de webshop van Agradi vinden ruiters ook nog leuke Bixie&Friends goodies. Deze kunnen ook ingekocht worden door KNHS-FNRS sportaanbieders om zelf in de ruitershop te kunnen verkopen of mee te geven als Goodie of prijsje: 

- Bixie of Dancer rugzak
- Bixie&Friends posters en ansichtkaarten
- Bixie&Friends sokken
- Bixie&Friends halster met halstertouw
- Bixie of Dancer sleutelhanger 

Heb je als sportaanbieder interesse ook de Bixie&Friends ruiteropleiding aan te bieden op jouw accommodatie? Stuur dan een mail met je interesse, naam bedrijf, contactpersoon en gewenste periode naar accountmanagement@knhs.nl en we nemen contact met je op voor een kennismakingsgesprek of werkbezoek. Je vindt onze gegevens ook hier:  https://www.knhs.nl/voor-sportaanbieders/knhs-accountmanagers

Categorie: Bixie&friends

Ander Nieuws

  • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
    Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
  • Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
    Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
  • Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn
    Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn