­ Ruiteropleiding Brons&Zilver - KNHS

Ruiteropleiding Brons&Zilver

De KNHS biedt officiële ruiteropleidingen in de disciplines dressuur, springen, voltige en western. Als KNHS-vereniging kun je daarmee de ruiters een gevarieerd, leuk en doorlopend programma bieden om steeds beter te leren paardrijden.

De ontwikkeling van de ruiter kan getoetst worden op onderlinge wedstrijden, de Proevendagen. De proeven worden beoordeeld door de speciaal hiervoor opgeleide KNHS jury en genoteerd in het exclusieve KNHS-FNRS Ruiterpaspoort. Na iedere even proef wordt ook een theorietoets afgenomen. Na het behalen van de theorietoets, kunnen de resultaten en het behaalde niveau van de ruiter worden geregistreerd bij de KNHS en wordt het zichtbaar in de persoonlijke mijnKNHS app van de ruiter.

In de ruiteropleiding Brons is met name aandacht voor de ruiterontwikkeling en wordt stapsgewijs toegewerkt naar het combinatiegericht rijden en wedstrijden rijden. In de fase Zilver van de Ruiteropleiding kunnen ruiters al kennismaken met het rijden van de KNHS B- en L-proeven, deze resultaten komen ook in het Ruiterpaspoort Zilver. Willen ruiters doorstromen naar de combinatiegerichte wedstrijden voor registratie van winstpunten, dan kunnen ze hiervoor een KNHS Startpas aanvragen.