­ Ruiteropleiding jongste jeugd - KNHS

Ruiteropleiding jongste jeugd

Speciaal voor de jongste kinderen tot en met 12 jaar die paardrijden is er nu de Ruiteropleiding Bixie&Friends, afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen.

Hierbij worden kinderen samen met de pony Bixie en z'n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma's kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijdjes kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort.

      Vb. Ruiterpaspoort met stempelpad

Met Bixie&Friends is ook de eerste kennismaking op stal extra leuk. Kinderen maken eerst kennis met de pony’s in de stal en met Bixie en z'n vrienden. Ze leren hoe ze verzorgd worden, welk gedrag paarden en pony’s hebben en hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarnaast wordt natuurlijk ook begonnen met de paardrijlessen, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met vier disciplines: dressuur, springen, voltige en mennen.

Het lesmateriaal van de Ruiteropleiding Bixie&Friends is volledig afgestemd op de jongste jeugd. Er is veel aandacht voor het welzijn, verzorging en omgang met paarden. Iedereen krijgt een eigen Bixie&Friends Ruiterpaspoort waarin ze via een stempelpad hun vorderingen bijhouden. Ze kunnen  verschillende diploma’s halen bij hoogtepunten in de ruiteropleiding. Bijvoorbeeld als ze de eerste keer gegaloppeerd of gesprongen hebben.

Verder ontvangen de kinderen twee keer per jaar het Bixie&Friends magazine. Bomvol met leuke strips, spannende verhalen, knutseltips, aanbiedingen en informatie over de verzorging van paarden en pony’s. Elke maand krijgen ze een digitale Bixie&Friends nieuwsbrief en op www.bixiekids.nl kunnen ook nog leuke spelletjes doen, video’s kijken.

Aanmelden via QR-code of manegehouder
Om te starten met de Bixie&Friends ruiteropleiding, kunnen ruiters zich aanmelden als Bixie-lid bij de KNHS-FNRS via een QR-code op de bar met directe betaling of door opgave via de manege of vereniging met factuur per mail. Daarna wordt het gepersonaliseerde Bixie&Friends ruiterpakket met ruiterpaspoort en boekje "Mijn eerste paardrijles" en magazine toegestuurd vanuit de KNHS naar de ruiter en kunnen ze starten. In de KNHS-webshop kunnen sportaanbieders Bixie&Friends spullen inkopen en zelf aanbieden via de accommodatie om de Bixie&Friends beleving bij kinderen nog groter en leuker te maken. 

Snel en eenvoudig inschrijven
Terwijl de ruiters hun eerste groepsles krijgen, kunnen ouders hun kinderen inschrijven als nieuw KNHS-FNRS lid via de handige standaard met een accommodatie eigen QR-code. De QR-code kan ook per mail naar de klant worden gestuurd. Vervolgens hoeft de code alleen gescand te worden met een mobiele telefoon. Na het scannen komt men automatisch op de inschrijfpagina voor het Bixie&Friends Ruiterpakket voor de betreffende accommodatie. Nadat de betaling is gelukt, is de ruiter direct officieel lid van de KNHS en kan de Ruiteropleiding beginnen. Meer verenigingen en maneges kunnen zich aanmelden via accountmanagement@knhs.nl

Het KNHS Bixie&Friends Ruiterpakket bestaat uit:
- KNHS-FNRS lidmaatschap voor 1 jaar
- Bixie&Friends Ruiterpaspoort
- Boekje 'Mijn eerste paardrijles van Bixie&Friends'
- 2 keer per jaar het magazine Bixie&Friends op de mat

Deze kan naar keuze worden aangevuld door sportaanbieders met:

- Bixie en Dancer rugzak
- Bixie&Friends poster en ansichtkaart
- Borstel en hoevenkrabber
- Kortingsbon van winkel eigen accommodatie

Heb je als sportaanbieder interesse om vanaf januari 2021 ook de Bixie&Friends ruiteropleiding aan te bieden op jouw accommodatie? Stuur dan een mail met je interesse, naam bedrijf, contactpersoon en gewenste periode naar accountmanagement@knhs.nl en we nemen contact met u op voor een kennismakingsgesprek of werkbezoek.

Categorie: Bixie&friends

Ander Nieuws

  • Nieuw! Boekje Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends
    Nieuw! Boekje Mijn eerste paardrijles met Bixie&Friends
  • FNRS Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag met Bixie&Friends Ruiterpaspoort
    FNRS Ruitersportcentrum Ermelo aan de slag met Bixie&Friends Ruiterpaspoort
  • Eerste nieuwe KNHS-leden gestart met het Bixie&Friends Ruiterpakket
    Eerste nieuwe KNHS-leden gestart met het Bixie&Friends Ruiterpakket