­ Online innen inschrijfgeld - KNHS

Online innen inschrijfgeld

Er kan nu ook meteen online betaald worden bij het online inschrijven voor wedstrijden via Mijn KNHS. Deze betaalmethode is makkelijk, veilig en snel voor zowel wedstrijdorganisaties als deelnemers. In oktober 2019 zijn wij samen met een aantal wedstrijdorganisaties gestart met het betalingssysteem, inmiddels zijn er al tienduizenden inschrijvingen online betaald!

Hoe werkt het?

De wedstrijdinschrijving wordt door de deelnemer direct online betaald via Mijn KNHS. Hartstikke handig en veilig voor zowel de deelnemers als voor de organisatie van een wedstrijd. Daarnaast krijgt de deelnemer direct een bewijs van betaling, dus geen bonnetjes en discussies meer op het secretariaat. Het geld wordt doorgeboekt naar de organisatie, dit kan naar eigen keus van de organisatie, dagelijks, wekelijks of maandelijks gebeuren en ook tussentijds gewijzigd worden.

Makkelijk, veilig en snel

Omdat deelnemers gelijk betalen bij inschrijving, bespaart dit de organisatie veel werk om uit te zoeken wie er wel en nog niet vooraf betaald heeft. Er is ook geen extra werk meer om het inschrijfgeld achteraf nog te innen van ‘no shows’ of deelnemers die zich te laat afmelden. Het inschrijfgeld wordt automatisch op de bankrekening van de wedstrijdorganisatie gestort en vrijwilligers hoeven niet meer ‘s avonds met de dagopbrengst naar huis of naar de bank. Het bespaart wedstrijdorganisaties veel werk, het is veiliger en er worden geen inkomsten mis gelopen!

Nog een voordeel: ook het terugbetalen van het inschrijfgeld aan deelnemers die zich tijdig afmelden, deelnemers die niet kunnen starten omdat er geen plek meer is of als een rubriek of wedstrijd geannuleerd wordt, wordt verzorgt door de KNHS. De organisatie heeft er geen werk aan en de deelnemers verzekeren zich ervan dat het inschrijfgeld snel teruggestort wordt als ze daar recht op hebben.

De betaling van de inschrijfgelden via Mijn KNHS wordt verwerkt door Ingenico. De KNHS betaald Ingenico hiervoor en deze kosten worden via commissiekosten per inschrijving doorberekend aan de wedstrijdorganisatie. De commissiekosten bedragen 30 cent per inschrijving of 5% van het inschrijfgeld. De keuze is aan de organisatie en kan ook tussentijds gewijzigd worden. 

Hoe doe je mee?

Via een e-mail naar fa@knhs.nl kan de organisatie zich aanmelden voor het gebruik van het online betalen. Via een contract worden afspraken gemaakt over terugbetalingen en de organisatie wordt aangemeld bij Ingenico. Daarna is er naar eigen keus bij elke wedstrijd de mogelijkheid om het online betalen van inschrijfgelden aan te zetten.

 

Lukt het als KNHS-vereniging niet om gelden te innen van een (eigen) lid, dan kan de KNHS ondersteunen. Dit kan gaan om contributiegeld, maar ook over inschrijfgeld voor een wedstrijd wanneer er nog geen gebruik wordt gemaakt van het online betalen. Meer informatie over de ondersteuning vind je hier.

Ander Nieuws

  • KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum
    KNHS zoekt nieuwe voorzitter Springforum
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • KNHS Springabonnement positief ontvangen
    KNHS Springabonnement positief ontvangen