­ KNHS Wedstrijdprogramma's - KNHS

KNHS Wedstrijdprogramma's

Bij het organiseren van een wedstrijd komt veel kijken.

Een wedstrijd wordt aangevraagd via Mijn KNHS en zodra deze is goedgekeurd, kan er ingeschreven worden.

Een deelnemer schrijft zich in voor de wedstrijd via Mijn KNHS  of via de manier waarop de wedstrijdorganisatie dit voorschrijft in het programma van de wedstrijd.

Als de inschrijvingen binnen zijn, is het aan de wedstrijdorganisaties om een dagindeling en startlijsten te maken. Op de wedstrijddag zelf wordt bijgehouden wie er aangemeld heeft, wie welk resultaat heeft behaald en daarna wordt er een uitslag opgesteld. Deze wordt door de organisatie doorgestuurd naar de KNHS, zodat de behaalde punten verwerkt kunnen worden in de stand/klassering van een combinatie of span.

Om de wedstrijdorganisaties te helpen bij al deze administratie, biedt de KNHS twee wedstrijdprogramma’s aan. Voor beide programma's is het van belang dat er op de computer/laptop ook een officepakket geïnstalleerd is. Er is minimaal Word en Excel nodig.

Het KNHS Concoursprogramma is een basisprogramma waarmee deze administratie gedaan kan worden. Dit programma werkt het beste in combinatie met de inschrijvingen via Mijn KNHS. Voor een standaard wedstrijd adviseren wij dan ook om het KNHS Concoursprogramma te gebruiken.

Het programma Concours 3.5 is een uitgebreider programma waarmee zowel inschrijvingen via Mijn KNHS, als losse inschrijvingen verwerkt kunnen worden. Ook is het programma geschikt voor FNRS wedstrijden. 

Daarnaast werkt de KNHS samen met de wedstrijdprogramma’s Camarillo, Equi Competition, Equipe en SGW-Live.

Maakt een wedstrijdorganisatie geen gebruik van één van bovenstaande wedstrijdprogramma’s, dan is de organisatie verplicht om de uitslagen in het vastgestelde format aan te leveren. Deze staan onderaan deze pagina.

Het organiseren van een wedstrijd bij voltige, eventing en endurance verloopt iets anders dan bijvoorbeeld het organiseren van een spring- of dressuurwedstrijd. Meer informatie daarover vind je hier:

Voltige

Eventing

Endurance

Zijn er vragen over de bovenstaande wedstrijdprogramma’s, neem dan tijdens kantoortijden contact op met onze servicedesk. Daarnaast zijn er zeer ervaren gebruikers die als Wedstrijd Programma Adviseurs (WPA) vragen beantwoorden over het werken met de programma’s.

Op de pagina van het programma staan de namen en contactgegevens van deze personen.

Ander Nieuws

  • Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
    Prachtige finale van de BR® Springcompetitie 2023!
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
    IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo