­ WBTR oud - KNHS

WBTR oud

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is 10 november 2020 aangenomen in de Eerste Kamer. Hiermee zal de wet nu formeel in werking treden op 1 juli 2021. Dit lijkt nog ver weg, maar iedere sportvereniging heeft deze tijd ook nodig om nieuwe te gaan regelen in relatie tot deze wet.

De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is 10 november 2020 aangenomen in de Eerste Kamer. Hiermee zal de wet nu formeel in werking treden op 1 juli 2021. Dit lijkt nog ver weg, maar iedere sportvereniging heeft deze tijd ook nodig om nieuwe te gaan regelen in relatie tot deze wet.Op donderdag 3 december heeft NOC*NSF daarom een webinar georganiseerd om deze nieuwe wet, die van groot belang is voor sportbestuurders, nader toe te lichten. Deze kan je middels onderstaande link in een uurtje nog eens rustig bekijken. 

De wet is belangrijk omdat het gaat om: 

 1. Persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van sportbestuurders. 

 2. Bestuurlijke zaken omtrent stemrecht, belet, toezicht en financieel bestuur.

 3. Vele gemaakte afspraken moeten statutair via de notaris vastgelegd gaan worden.

Bekijk hier het sport specifieke webinar over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) op 2 december 2020 online gehouden door NOC*NSF is.m. het I.V.B.B..

https://webinar.academieportal.nl/WBTR-webinar-sport.html 

Opvolging
Als verenigingen dit niet goed regelen, wil straks wellicht niemand meer in een bestuur zitten. Ondersteuning, toelichting, oplossing, uitleg en stappenplan voor verenigingen is in de maak bij NOC*NSF en komt eraan en zullen we ook via de KNHS aanbieden aan onze verenigingsbesturen. 
  

Ander Nieuws

 • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
 • Wisseling proeven Paardrijden.nl
  Wisseling proeven Paardrijden.nl
 • In Memoriam: Henk Richardson
  In Memoriam: Henk Richardson