­ Sportakkoord services - KNHS

Sportakkoord services

Paardensportverenigingen hebben te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je vereniging gezond en toekomstbestendig? Met tevreden leden, voldoende vrijwilligers, een divers sportaanbod met aantrekkelijke wedstrijden? Hoe blijven de lessen en instructie op peil? En hoe blijft je vereniging goed bestuurd? Als vereniging wil je continuïteit houden of blijven groeien en verbeteren. Iedere vereniging heeft daarin zijn eigen ambities en eigen behoeften. Het Sportakkoord van de overheid en deel- en lokale akkoorden van gemeenten, kunnen hierbij ondersteunen.

Het Nationaal Sportakkoord: Sport Verenigt Nederland bestaat uit 6 deelakkoorden verdeeld over de thema’s inclusieve sportduurzame sportinfrastructuurvitale aanbiederspositieve sportcultuurvaardig in bewegen en topsport inspireert. VWS, VSG, NOC*NSF en de sportbonden stimuleren verenigingen betrokken te zijn bij de invulling en uitvoering van lokale (en regionale) sportakkoorden. Door mee te doen aan het Lokale Sportakkoord wordt er geïnvesteerd in jouw vereniging om die regionale ambities waar te maken.

Hoe werkt het Sportakkoord?
Deze video legt uit hoe de Sportlijn binnen het Sportakkoord werkt: 
Video Sportakkoord

De Adviseur lokale sport is de verbinder in het samenbrengen van de behoeftes van sportverenigingen en het toekennen van de juiste services. De Adviseur lokale sport trekt hierin samen op met de verenigingsondersteuners en accountmanagers (lokaal- en bondsniveau) die zicht hebben op de behoefte van de verenigingen. Op basis daarvan wordt met de Adviseur lokale sport bekeken welke services de vereniging optimaal kunnen ondersteunen. Wie in jouw regio de Adviseur Lokale Sport is kun je opvragen via clubsupport@nocnsf.nl.  

Denk hierbij aan trainersopleidingen, masterclasses voor het bestuur en verenigingstrajecten die begeleid worden door professionals uit de sport. In de onderstaande brochure worden per thema van het Sportakkoord mogelijke services weergegeven. Er zijn meerdere services beschikbaar. Vraag hiernaar bij de Adviseur lokale sport in jouw regio. 

Wat levert meedoen aan het Sportakkoord op voor jouw vereniging?

 1. Je bepaalt mee wat het sportbeleid binnen jouw gemeente wordt

 2. Jouw vereniging wordt onderdeel van een blijvend sportnetwerk binnen jouw gemeente

 3. Je krijgt mogelijkheden om in de ontwikkeling van jouw vereniging te investeren 

Brochure Sportakkoord
Hieronder kun je de brochure Sportakkoord downloaden en een
 uitgebreidere uitleg lezen van het sportakkoord en concrete voorbeelden van de services die door verenigingen afgenomen kunnen worden.

Nationaal Sportakkoord
Hieronder kun je het complete Nationaal Sportakkoord downloaden en kennis nemen van de doelstellingen die de overheid en de georganiseerde sport samen willen bereiken middels allianties die ontstaan uit programmalijnen in het Sportakkoord.

Helpdesk NOC*NSF
Heb je vragen over het sportakkoord voor jouw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact op via de helpdesk van NOC*NSF: sportakkoord@nocnsf.nl

Ondersteuning KNHS
Heb je vragen over het sportakkoord of wil je eerst met KNHS contact hebben over de mogelijkheden voor jouw vereniging? Neem dan contact met Christel de Boer, manager sportstimulering en sportaanbieders c.de.boer@knhs.nl of mobiel 06 - 11627708.

Ander Nieuws

 • Advies voor paarden vanuit Valencia, de Sunshine Tour of elders op weg naar Nederland
  Advies voor paarden vanuit Valencia, de Sunshine Tour of elders op weg naar Nederland
 • CAI3* Kronenberg verplaatst naar mei en voegt 2* toe
  CAI3* Kronenberg verplaatst naar mei en voegt 2* toe
 • KNHS en FNRS volgen advies Sectorraad Paarden naar aanleiding van uitbraak Rhinopneumonie in Valencia
  KNHS en FNRS volgen advies Sectorraad Paarden naar aanleiding van uitbraak Rhinopneumonie in Valencia