Wedstrijd aangepast sporten organiseren

Om u als wedstrijdorganisatie op weg te helpen bij de organisatie van een wedstrijd aangepast sporten (dressuur) is een draaiboek gemaakt (PDF). In het draaiboek staat alle informatie om de wedstrijd voor te bereiden en op de wedstrijddag zelf goed te laten verlopen. 

Het is voor wedstrijdorganisaties vanaf 1 april 2019 toegestaan om een impulsrubriek uit te schrijven voor ruiters met een lichamelijke, verstandelijke en/of visuele beperking. Lees hier meer over in de brochure Impuls Aangepast Sporten

Voor de impulsrubriek aangepast sporten dressuur zijn 10 impulsproeven (FEI Introductory test A/B) beschikbaar. Proeven in stap, stap/draf en stap/draf/galop. De ruiter mag zelf kiezen welke proef gereden wordt. Lees meer over de Grade proeven. 

Voor juryleden zijn er tips voor het beoordelen van deelnemers met een beperking. Neem voor aanvullende vragen over het organiseren van een wedstrijd Aangepast sporten contact op met Lisanne Kooiker (l.kooiker@knhs.nl) van de afdeling Sportontwikkeling.

Downloads:

Ander Nieuws

  • Jeugdbondcoaches springen hopen op thuiszeges in Wierden
    Jeugdbondcoaches springen hopen op thuiszeges in Wierden
  • Leren paardrijden: Teugelhulpen
    Leren paardrijden: Teugelhulpen
  • Marc Houtzager spectaculaire winnaar van de CSI2* Grand Prix van Tubbergen
    Marc Houtzager spectaculaire winnaar van de CSI2* Grand Prix van Tubbergen