­ Wedstrijd aangepast sporten organiseren - KNHS

Wedstrijd aangepast sporten organiseren

Om u als wedstrijdorganisatie op weg te helpen bij de organisatie van een wedstrijd aangepast sporten (dressuur) is een draaiboek gemaakt (PDF). In het draaiboek staat alle informatie om de wedstrijd voor te bereiden en op de wedstrijddag zelf goed te laten verlopen. 

Het is voor wedstrijdorganisaties vanaf 1 april 2019 toegestaan om een impulsrubriek uit te schrijven voor ruiters met een lichamelijke, verstandelijke en/of visuele beperking. Lees hier meer over in de brochure Impuls Aangepast Sporten

Voor de impulsrubriek aangepast sporten dressuur zijn 10 impulsproeven (FEI Introductory test A/B) beschikbaar. Proeven in stap, stap/draf en stap/draf/galop. De ruiter mag zelf kiezen welke proef gereden wordt. Lees meer over de Grade proeven. 

Voor juryleden zijn er tips voor het beoordelen van deelnemers met een beperking. Neem voor aanvullende vragen over het organiseren van een wedstrijd Aangepast sporten contact op met Lisanne Kooiker (l.kooiker@knhs.nl) van de afdeling Sportontwikkeling.

Downloads:

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere derde bij wereldbekerdebuut in Herning
    Dinja van Liere derde bij wereldbekerdebuut in Herning
  • Harrie Smolders met Monaco vijfde in Grote Prijs GCT Samorin
    Harrie Smolders met Monaco vijfde in Grote Prijs GCT Samorin
  • Datum NK Springen 2022 in Deurne bekend
    Datum NK Springen 2022 in Deurne bekend