Wedstrijdprogramma's

Bij het organiseren van een wedstrijd komt veel kijken.

Een wedstrijd wordt aangevraagd via Mijn KNHS en zodra deze is goedgekeurd, kan er ingeschreven worden.

Een deelnemer schrijft zich in voor de wedstrijd via Mijn KNHS  of via de manier waarop de wedstrijdorganisatie dit voorschrijft in het programma van de wedstrijd.

Als de inschrijvingen binnen zijn, is het aan de wedstrijdorganisaties om een dagindeling en startlijsten te maken. Op de wedstrijddag zelf wordt bijgehouden wie er aangemeld heeft, wie welk resultaat heeft behaald en daarna wordt er een uitslag opgesteld. Deze wordt door de organisatie doorgestuurd naar de KNHS, zodat de behaalde punten verwerkt kunnen worden in de stand/klassering van een combinatie of span.

Om de wedstrijdorganisaties te helpen bij al deze administratie, biedt de KNHS twee wedstrijdprogramma’s aan.

Het KNHS Concoursprogramma (op dit moment alleen beschikbaar voor het Mennen) is een basisprogramma waarmee deze administratie gedaan kan worden. Dit programma werkt het beste in combinatie met de inschrijvingen via Mijn KNHS.

Het programma Concours 3.5 is een uitgebreider programma waarmee zowel inschrijvingen via Mijn KNHS, als losse inschrijvingen verwerkt kunnen worden. Ook is het programma geschikt voor FNRS wedstrijden. In Concours 3.5 zijn veel controles gebouwd waardoor dit programma ook geschikt is om grotere en speciale wedstrijden mee te organiseren, denk aan kampioenschappen en competities.

Daarnaast werkt de KNHS samen met de wedstrijdprogramma’s Concours.nl, Camarillo en Horsemanager.

Maakt een wedstrijdorganisatie geen gebruik van één van bovenstaande wedstrijdprogramma’s, dan is de organisatie verplicht om de uitslagen in het vastgestelde format aan te leveren. Deze staan onderaan deze pagina.

Zijn er vragen over de bovenstaande wedstrijdprogramma’s, neem dan tijdens kantoortijden contact op met onze servicedesk. Daarnaast zijn er zeer ervaren gebruikers die als Wedstrijd Programma Adviseurs (WPA) vragen beantwoorden over het werken met de programma’s.

Op de pagina van het programma staan de namen en contactgegevens van deze personen.

Ander Nieuws

  • EK Rotterdam 2019: Uitzendingen en livestreams
    EK Rotterdam 2019: Uitzendingen en livestreams
  • EK Rotterdam 2019: Dressuurruiters TeamNL voorlopig vierde *VIDEO*
    EK Rotterdam 2019: Dressuurruiters TeamNL voorlopig vierde *VIDEO*
  • EK Rotterdam van start met dressuur *Video*
    EK Rotterdam van start met dressuur *Video*