Kür op muziek

In de dressuur kan een kür op muziek worden uitgeschreven vanaf de klasse L. Er wordt dan een “vrije proef” gereden op muziek. In deze proef moeten verplichte onderdelen worden getoond, die beoordeeld worden door de jury. Per klasse zijn de verplichte onderdelen opgenomen op het protocol voor de betreffende klasse. De klassen L1 en L2 worden in de kür op muziek samengevoegd tot de klasse L, de klassen M1 en M2 worden samengevoegd tot de klasse M.

In de bijlage staan de protocollen voor de kür op muziek op L, M en Z1-niveau (pony's en paarden), de Kür op Muziek Z2 paarden, Z2 pony's en ZZ-Licht paarden (niet genummerd) en de protocollen kür op muziek voor Pas-de-deux en Viertallen (proef 70 t/m 74).

De KNHS heeft ook een folder ontwikkeld met richtlijnen en tips voor het samenstellen, rijden en beoordelen van een kür op muziek. In deze folder staat algemene uitleg over de individuele kür op muziek en er wordt specifiek uitleg gegeven over de bepalingen en de eisen aan de kür per klasse. Ook de bepalingen voor het rijden van een pas-de-deux en de kür op muziek voor viertallen komen aan de orde. Ook deze folder is als PDf beschikbaar.

 

Downloads:

Ander nieuws

  • Partick van der Meer opent wereldbekerseizoen met zesde plaats in Grand Prix
    Partick van der Meer opent wereldbekerseizoen met zesde plaats in Grand Prix
  • KNHS-Felix Juristen Cup 2017-2018
    KNHS-Felix Juristen Cup 2017-2018
  • KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup van start
    KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup van start
Wij maken gebruik van cookies Ok