Het dressuurforum

De leden van het dressuurforum denken na over de dressuursport, bespreken nieuwe ideeën en evalueren de reglementen. Zij kijken naar de hele breedte van de sport, dus van instroom tot topniveau. Heb jij goede ideeën, neem dan contact op met het forumlid in jouw regio. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en abonneer je op de nieuwsbrief dressuur!

Lees de verslagen van het dressuurforum 

Samenstelling dressuurforum

Voorzitter: Janine van Twist
voorzitterforumdressuur@knhs.nl

Mijn ervaring in de paardensport ligt op meerdere vlakken waaronder jureren (dressuur Grand Prix, springen ZZ), instructeur (juryleden B t/m ZZ licht, geven van bijscholingen B t/m ZZ licht) en bestuurslid (voorzitter vereniging, penningmeester Kring en bestuurslid regio). Ik rij zelf wedstrijden op niveau Lichte Tour dressuur en L springen. Ik zie het als een uitdaging om mensen te verbinden, gebruik te maken van ieders kennis en kunde, ieders mening aan bod te laten komen, te leren van elkaar, out of the box te denken, nieuwe ideeën uit te werken en beproefde methoden te koesteren. Ik ga graag samen met de regiovertegenwoordigers en de KNHS-organisatie werken aan gezamenlijke doelen wat betreft dressuur, en sta ervoor open om te leren van elkaar en anderen, maar ook van andere (sport)organisaties.


Regio Zuid-Holland: Raymonda Schild
forumdressuurzuidholland@knhs.nl

Sinds jongs af aan ben ik al besmet met het paardenvirus. Op mijn 16e heb ik mijn eerste paard gekocht en vanaf mijn 18e ook deelgenomen aan dressuur-wedstrijden. Omdat mijn interesse bij de paarden ligt heb ik na mijn middelbare school de MBO-opleiding paardenhouderij gedaan. Daarnaast heb ik na mijn 1e paard meerdere paarden gehad en met meerdere paarden dressuurwedstrijden gestart. 

In 2009 heb ik mijn ORUN-diploma gehaald en inmiddels een leuke hoeveelheid lesklanten op alle niveaus. In 2010 ben ik begonnen met de juryopleiding B/L, omdat ik het erg leuk vind om te jureren ben ik hierin verder gegaan en gelukkig ook toegelaten tot alle opleidingen en inmiddels jurylid met bevoegdheid tot en met Lichte Tour en Kür op muziek. In 2015 ben ik ook bij mij rijvereniging als bestuurslid aan de slag gegaan en in 2016 voorzitter geworden van mijn rijvereniging. 

Met mijn huidige paarden ben ik ook nog eens op wedstrijd te vinden. Mijn kruising tuigpaard X Hackney Vigor heeft het gehaald tot Grand prix niveau, daarnaast heb ik de 7-jarige Enjoy Happiness bijna klaar voor zijn Lichte tour-debuut en met de 8-jarige Davinci start ik op Z2-niveau. Naast deze paarden heb ik nog een 2-jarige staan waar ik in de toekomst ook wedstrijden mee wil gaan rijden. 

Naast het jureren en zelf rijden ben ik mijn rijvereniging actief met het organiseren van wedstrijden (en clinics e.d.) en ga ik regelmatig met leerlingen mee om te helpen op wedstrijden of sta ik als groom aan de zijlijn. Ik kan dus wel zeggen dat ik van alle kanten betrokken ben bij de dressuursport en daarom denk ik een goede aanwinst te kunnen zijn voor het dressuurforum. Ik kom in de praktijk wel dingen tegen waarvan ik denk dat het soms anders kan, en hoor ik ook regelmatig ideeën van mederuiters en/of juryleden. Ik kijk ernaar uit om daar wat mee te kunnen doen!


Regio Noord-Brabant: Cindy Heijligers
forumdressuurnoordbrabant@knhs.nl

Mijn expertise is het opleiden en trainen van paarden en hun ruiters. In het verleden ben ik werkzaam geweest als HR-manager en heb ik veel bedrijfsadministratie gedaan. Ik ambieer om de paardensport aantrekkelijk te maken en houden voor  de (toekomstige) paardensporter en toeschouwer.  Een brug slaan tussen de paardensporter en de KNHS is een goed begin. Daarnaast is het een uitdaging voor mij en het forum om al onze ideeën en die van de paardensporter om te zetten tot mooie initiatieven, om zo onze sport nog mooier te maken. Als forumlid dressuur wil ik mij inzetten om die brug tussen paardensporter en de KNHS te gaan realiseren en daarmee aan de slag te gaan met het forum.


Regio Friesland: Linda van der Hauw
forumdressuurfriesland@knhs.nl

Ik ben getrouwd en we hebben twee dochters, waarvan de oudste ook fanatiek rijdt en opgenomen is in het KNHS Talentenplan. Na een opleiding HTS Bouwkunde en meerdere jaren als bouwkundig tekenaar op een architectenbureau te hebben gewerkt, heb ik van hobby mijn werk kunnen maken met een eigen dressuurstal in Haskerhorne (Friesland). Nu ben ik volledig met paarden bezig.

Op meerdere manieren ben ik betrokken bij de sport. Allereerst ben ik dressuuramazone en start met meerdere paarden, de hoogste op dit moment op Grand Prix-niveau. Ook ben ik ORUN-instructrice t/m Grand Prix-niveau, jurylid t/m ZZ-licht, voorzitster van onze Rijvereniging en Ponyclub te Joure en vanuit die functie ook voorzitster van de organisatie- en concourscommissie van  het Concours Hippique Joure.

Mijn motivatie om zitting te nemen in het dressuurforum komt omdat ik zelf in vanuit mijn omgeving vaak dingen hoor en ervaar, maar dat niemand weet hoe en waar ze dat kenbaar kunnen maken of kunnen veranderen. Toen vroeg Hergen van Hall of ik hem op zou willen volgen. Dat sprak me aan, ik vind het interessant om te zien hoe bepaalde besluiten en processen tot stand komen en op wat voor wijze wij daar invloed op hebben c.q. invloed op kunnen uitoefenen. En natuurlijk praat ik graag met mensen uit andere delen van het land over hun ervaringen en welke overeenkomsten er zijn. Omdat ik als amazone altijd individueel bezig was vind ik het leuk om nu ook eens wat voor andere mensen terug te doen. Daarom heb ik zitting genomen in het bestuur van onze rijvereniging, en een plaats in het dressuurforum lijkt me een goed en logisch vervolg daarop!


Regio Utrecht: Wilma Wernsen
forumdressuurutrecht@knhs.nl

Vanaf jonge leeftijd zit ik in het zadel. Naast het trainen, opleiden en uitbrengen in de sport heb ik ruime ervaring in het geven van instructie. In het midden van het land run ik mijn eigen dressuurstal en ik ben in het bezit van een ORUN (coach 5) diploma. Mijn lessen zijn afgestemd op het niveau van de combinatie en daarin wordt veel aandacht besteed aan het basiswerk. Ik heb bij verschillende succesvolle trainers kennis mogen opdoen en heb meerdere paarden opgeleid en uitgebracht tot en met de internationale Grand Prix. Via het KNHS dressuurforum draag ik graag mijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van de dressuursport.


Regio Gelderland: Corrie Ederveen
forumdressuurgelderland@knhs.nl

Corrie is werkzaam in de internationaal transport en is in haar vrije tijd regelmatig actief als vrijwilliger in de paardensport (jurylid dressuur, afdelingsdressuur, I&R-controleur, Federatievertegenwoordiger en/of hinderniscontroleur bij eventing). Bestuurlijke ervaring heeft zij opgedaan als voorzitter van de RV/PC en als lid van het dagelijks Regiobestuur. Daarnaast heeft Corrie ruime ervaring in het organiseren van allerlei soorten wedstrijden en zet ze zich als WPA-adviseur in voor sportaanbieders, helpt hen bij vragen over de concourssoftware, reglementen of wedstrijdorganisatie in het algemeen.

 In het forum ziet Corrie een uitdaging om het wedstrijdsportaanbod voor de paardensporters, maar ook voor de sportaanbieders, toegankelijk en aantrekkelijk te houden. Laagdrempelig maar met aandacht voor veiligheid en kwaliteit.


Regio Limburg: Jenny Schreven
forumdressuurlimburg@knhs.nl

undefined

Ik ben eigenaar van Dressuurstal Schreven en heb dressuurervaring op het gebied van opleiden, wedstrijden rijden, paarden opleiden en jureren. Mijn uitdaging ligt in het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de dressuursport met mijn werkzaamheden als jurylid en het ondersteunen van verenigingen op het gebied van ledenwerving- en behoud.  Ook zie ik mijn rol als doorgeefluik van nieuwe ontwikkelingen uit het veld en ervoor zorgen dat deze worden toegepast binnen de paardensport. Ik wil graag aan de slag met het ontwikkelen van de dressuursport, het optimaliseren van wedstrijden en zorgen voor een goede wisselwerking tussen juryleden, trainers en ruiters. 


Regio Overijssel: Marianne de Goede-Haasjes
forumdressuuroverijssel@knhs.nl

Als jury, maar ook als deelnemer, kom je nog wel eens dingen tegen die je zou willen verbeteren of misschien veranderen. Ik ben niet iemand die vanaf de zijlijn staat te klagen en bied dan ook graag mijn ideeën /diensten aan voor onze prachtige paardensport. Ik jureer regelmatig t/m de klasse M2 en ben zelf vooral nog volop aan het rijden, momenteel in de klasse  M2. En als moeder van 3, waarvan een dochter met ponyvirus, ga ik in de toekomst vast ook met een pony op pad!


Regio Groningen: Gerard Arkema
forumdressuurgroningen@knhs.nl

Ik ben in het dagelijks leven werkzaam bij een groot ICT-bedrijf en maakt deel uit van het managementteam. Naast deze fulltime baan ondersteun ik mijn vrouw Odilia met het runnen van Dressuurstal De Haarhof. Op bestuurlijk vlak heb ik jarenlange ervaring en maak ik op dit moment deel uit van de besturen van CH Marum, KNHS Regio Groningen en Stichting WesterkwartierPaardenkwartier. Ook als ruiter ben ik actief in de Z-dressuur, daarnaast bevoegd te jureren t/m de Z2-dressuur. Mijn bijdrage aan het forum zie ik in het verbindingen leggen en versterken binnen de paardensport en in het bijzonder binnen de dressuur, tussen de paardensporter, official, wedstrijdorganisatie en de KNHS in al zijn facetten. Daarbij zijn voor mij de kernwoorden: luisteren, respect, integer, kwaliteit, welzijn en noodzakelijke vernieuwing van groot belang.


Regio Noord-Holland: Paula Osterholt
forumdressuurnoordholland@knhs.nlRegio Drenthe: Thea Mandemaker
forumdressuurdrenthe@knhs.nl

Ik houd me graag bezig met rijden, lesgeven, jureren en bestuurlijke activiteiten. Mijn doel is het promoten en uitdragen van de breedtesport en deze aantrekkelijk en toegankelijk te makenen houden voor ruiters.

Ik werk graag aan duidelijkheid in beleid en regelgeving voor de wedstrijdsporter, juryleden en instructeurs.


Regio Zeeland: Vincent Bol
forumdressuurzeeland@knhs.nl

Ik ben werkzaam als vergunningverlener milieu en zie het als een uitdaging te werken aan een goede verbinding tussen de sporter en werkorganisatie. Ik ga graag aan de slag met het optimaliseren van de sport, waarbij de sporter serieuze inbreng heeft.  

 

Categorie: dressuurforum

Ander nieuws

  • Madeleine Witte-Vrees vijfde in Wereldbekerwedstrijd Lyon
    Madeleine Witte-Vrees vijfde in Wereldbekerwedstrijd Lyon
  • Selecties KNHS Indoorkampioenschappen 2018 van start
    Selecties KNHS Indoorkampioenschappen 2018 van start
  • Bijeenkomsten Special Olympics Nationale Spelen
    Bijeenkomsten Special Olympics Nationale Spelen
Wij maken gebruik van cookies Ok