Disciplinereglement dressuur

Onderaan deze pagina staat het reglement voor de discipline dressuur als PDF-bestand. Daarin staan alle regels voor het meedoen aan KNHS-dressuurwedstrijden. Dit disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

Dispensatie op het wedstrijdreglement
Wanneer het niet mogelijk of wenselijk is om mee te doen volgens de bepalingen uit het reglement, dan kun je
dispensatie aanvragen om daarvan af te wijken.

Para-dressuur
In bijlage 1 van het Algemeen Wedstrijdreglement staat informatie over het rijden van para-wedstrijden. De KNHS erkent voor wat betreft de sporttechnische bepalingen de FEI Para Equestrian-reglementen voor het gebruik tijdens KNHS-rubrieken Aangepast Sporten. Let op: per 1 januari 2017 zijn de nieuwe FEI-regels ingegaan. Lees meer over deze wijzigingen.

Gebruik bokriempje
Sinds 1 april 2017 is een bokriempje bij het losrijden toegestaan. We krijgen regelmatig de vraag of het bokriempje tijdens de proef wel of niet aan het zadel mag zitten. Het antwoord is simpel: het bokriempje hoeft tijdens de proef niet van het zadel verwijderd te worden, maar je mag het niet gebruiken. Doe je dat wel, dan heeft dat gevolgen voor het cijfer voor het betreffende onderdeel én het cijfer voor houding en zit.

Categorie: dressuurreglement

Download het dressuurreglement (PDF):

Ander nieuws

  • Madeleine Witte-Vrees vijfde in Wereldbekerwedstrijd Lyon
    Madeleine Witte-Vrees vijfde in Wereldbekerwedstrijd Lyon
  • Selecties KNHS Indoorkampioenschappen 2018 van start
    Selecties KNHS Indoorkampioenschappen 2018 van start
  • Bijeenkomsten Special Olympics Nationale Spelen
    Bijeenkomsten Special Olympics Nationale Spelen
Wij maken gebruik van cookies Ok