Disciplinereglement springen

Het disciplinereglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het disciplinereglement afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het disciplinereglement voor.Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

Wijziging rijstijlprotocol springen per 1 oktober aanstaande

Per 1 oktober 2017 is er een kleine wijziging in het rijstijlprotocol bij springen. Als een barrage wordt verreden, dan wordt opnieuw een cijfer gegeven voor algemene indruk. Het cijfer wordt dus niet overgenomen uit de eerste ronde.

De reden hiervan is dat in het cijfer “Algemene indruk” ook het onderdeel “Happy Athlete” is meegenomen. In de praktijk kan het gebeuren dat dit in de barrage anders is dan in de eerste ronde, waardoor het opnieuw geven van dit cijfer gewenst is. De aanpassing is per 1 oktober in het concoursprogramma doorgevoerd, het protocol en het aangepaste wedstrijdreglement zijn als PDF beschikbaar (zie downloads).

Categorie: springreglement

Downloads

Ander nieuws

  • Kleine wijziging in rijstijlprotocol per 1 oktober 2017
    Kleine wijziging in rijstijlprotocol per 1 oktober 2017
  • Verslag springforum 11 september 2017
    Verslag springforum 11 september 2017
  • Frank Schuttert gepromoveerd naar Olympisch springkader
    Frank Schuttert gepromoveerd naar Olympisch springkader
Wij maken gebruik van cookies Ok