KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge dressuurpony's

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd, in samenwerking met het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek (NWPCS), het Nederlands New Forest Pony stamboek (NF) en het Nederlandse Rijpaard en Pony Stamboek (NRPS). Doel is de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren.

Wie kan meedoen?

Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vierjarige (geboren in 2013), vijfjarige (geboren in 2012) en zesjarige (geboren in 2011) pony’s meedoen die behoren tot de categorie C of D. De selectiewedstrijden worden georganiseerd door stamboeken, maar alle pony's die aan de deelnamevoorwaarden voldoen kunnen uiteraard aan elke selectiewedstrijd meedoen.

Selectieprocedure

In de maand juli (2017) worden in het hele land selectiewedstrijden gehouden. Tijdens deze selectiewedstrijden worden de pony’s beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Er komen steeds maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan om op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te tonen. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap. Deze finale is op 19 augustus 2017 in Kootwijk.

Inschrijven

Je mag aan twee wedstrijden meedoen. Stuur het inschrijfformulier (zie downloads) naar de betreffende wedstrijdorganisatie: het NRPS, NWPCS of NF. Het maakt niet uit aan welke wedstrijd je meedoet, de wedstrijden staan open voor alle stamboeken. Je kunt dus bijvoorbeeld met een NRPS-pony meerijden op een wedstrijd die door het NWPCS georganiseerd wordt en andersom.

Competitiekalender 2018

Er is nog geen kalender voor 2018.

Foto: Odonker S (v. High Flow’s Oxford) met Demy Kurstjens, winnaar bij de 5-jarigen in 2016. Fotograaf: Hilde Dokter 

Categorie: competitie, divoza

Downloads:

Ander nieuws

  • KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018 ook open voor ZZ combinaties
    KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018 ook open voor ZZ combinaties
  • Nationale Sportweek: aandacht voor sport en bewegen
    Nationale Sportweek: aandacht voor sport en bewegen
  • Greenpoint tekent sponsorcontract met KNHS, De Kostendrukkers verlengt
    Greenpoint tekent sponsorcontract met KNHS, De Kostendrukkers verlengt
Wij maken gebruik van cookies Ok